Fostul presedinte al CCA afirma ca imaginea arbitrilor romani a avut de suferit din cauza greselilor facute de conducerea FRF, in frunte cu Mircea Sandu si Ionut Lupescu.

Ion Craciunescu fluiera in Casa Fotbaluluipentru problemele de arbitraj De ce credeti ca Romania nu are nici un arbitru la turneul final de la Euro 2008? Deoarece, in ultimul timp, noi, romanii, am pierdut contactul cu lumea buna a arbitrajului. In parte si din cauza politicii lui Mircea Sandu, care s-a certat cu cei de la UEFA, adica a reclamat Comisia de Arbitri... Sa reclami tu, roman, un neamt, asta te costa! E foarte greu apoi sa te mai apropii.

Arbitrii romani ar fi avut valoare pentru turneul final Euro 2008?

Au valoare de a merge acolo, nu se deosebesc de cei care merg la Euro 2008. Imaginea arbitrilor romani este insa catastrofala. Si imaginea conteaza foarte mult. Concret, cel putin zece arbitri din Romania au valoarea celor din top class! La noi insa se intimpla altceva...

Adica?

Platim polite, ne mintim, il dam pe Coltescu afara... Ca sa ce? Am terminat un arbitru roman, Coltescu, unul dintre cei mai talentati.

Cum vi se pare metoda prin care se fac delegarile arbitrilor in Romania?

Vine asta, Lupescu, vopsitu' asta de Lupescu, si ne arunca fel de fel de pastile, ba se mai bate si cu caramida in piept ca ce au facut ei. Traim intr-o minciuna si intr-un sistem care nu are echivalent in lume! Vorbim de autonomia comisiei de arbitraj, dar delegarile le fac altii, din afara comisiei?! Traim intr-o lume nebuna! Si sintem si mintiti.

De citiva ani, Universitatea Craiova a ajuns o echipa de pluton. Cum comentati?

Este pacat in ce situatie a ajuns „Stiinta"... Dintr-o echipa reprezentativa a Romaniei, a ajuns una care se bate doar pentru salvarea de la retrogradare. Daca in Craiova nu se vor uni fortele, va fi foarte greu sa reuseasca sa redevina ceea ce a fost. Este mare pacat ca Universitatea Craiova, echipa care a deschis drumul formatiilor romanesti in cupele europene, nu se mai regaseste in prim-planul fotbalului romanesc.

Ce ziceti de invazia de portughezi?

Eu cred ca ar trebui sa invatam din exemplele bune. Daca la CFR Cluj a prins, de ce n-ar prinde si la Pandurii Tirgu-Jiu? Sigur, sint diferente intre jucatorii valorosi adusi la Cluj si cei care ajung acum la Tirgu-Jiu, dar ideea in sine sper sa fie de bun augur oltenilor de la Pandurii.