Dumitru Costin, presedintele BNS, a afirmat ca nu s-a ajuns la o solutie convenabila ambelor parti. S-a cazut de acord, totusi, ca o a doua intalnire la Cotroceni sa aiba loc peste o luna. "Urmeaza o luna de lucru intens cu Guvernul pentru a putea sa
Dumitru Costin, presedintele BNS, a afirmat ca nu s-a ajuns la o solutie convenabila ambelor parti. S-a cazut de acord, totusi, ca o a doua intalnire la Cotroceni sa aiba loc peste o luna. "Urmeaza o luna de lucru intens cu Guvernul pentru a putea sa prezentam prioritatile pentru piata muncii si sa vedem ce solutii gasim pentru ca sistemul public de pensii sa fie finantabil", a declarat Costin. La pregatirea unei noi runde de negocieri, reprezentantii Executivului vor colabora cu cei ai Administratiei Prezidentiale, propunerea apartinandu-i sefului statului. Acesta s-a justificat in fata liderilor sindicali pentru faptul ca, promulgat Legea bugetului de stat afirmand ca exista in continuare posibilitatea unei rectificari bugetare. In schimb, delegatia Guvernului, condusa de ministrii Vosganian si Pacuraru, a interpretat altfel gestul presedintelui. "Aceste bugete au fost promulgate pentru ca presedintele a recunoscut autoritatea Parlamentului si competenta Parlamentului probabil (...) Important este ca cele doua bugete au fost promulgate pana la sfarsitul anului si noi acum avem un proces foarte rapid de defalcare a bugetului pe ordonatorii de credit", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care s-a aratat putin dispus sa accepte o rectificare bugetara care sa dea curs solicitarilor sindicalistilor. Din acest considerent, Vosganian a apreciat ca intalnirea "a fost fara obiect", pozitie la care s-a raliat si ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Singurele concesii la care pare dispus Pacuraru sunt gasirea unei solutii pentru flexibilizarea pietii muncii si elaborarea unei proiectii a sistemului de pensii pana in 2013. (A. ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.