Vigilenta. Autoritatile londoneze isi monitorizeaza infractorii prin cel mai complex sistem de supraveghere din lume, peste 500.000 de camere de filmat stradale Infractorii romani aproape ca sunt "legati" de maini in capitala Regatului Unit. Autorit
Vigilenta. Autoritatile londoneze isi monitorizeaza infractorii prin cel mai complex sistem de supraveghere din lume, peste 500.000 de camere de filmat stradale Infractorii romani aproape ca sunt "legati" de maini in capitala Regatului Unit. Autoritatile din Londra sunt cele mai eficiente din Europa in retinerea infractorilor si emigrantilor, dintre care foarte multi sunt romani, iar majoritatea provin din Europa de Est. Un procent important al eficientei politiei britanice se datoreaza sistemului CCTV (camere video cu circuit inchis) care monitorizeaza 24 de ore din 24, 365 de zile pe an activitatea pe strazile londoneze, in special marile aglomeratii si centrele comerciale din centrul orasului (Oxford Street - Oxford Circus - Regent Street - Piccadilly Circus). Desi aportul real in retinerea infractorilor cu ajutorul CCTV a fost deseori supus dezbaterilor, impactul psihologic asupra infractorilor si a potentialilor infractori este unul major, numarul cersetorilor, hotilor si emigrantilor de pe strazile Londrei scazand dramatic. O estimare din 2002 situeaza numarul camerelor de supraveghere stradala din Londra la 500.000, respectiv o camera de filmat la 12 persoane, o singura persoana fiind surprinsa in diverse ipostaze de peste 300 de ori pe zi. Sistemul CCTV din Londra este cel mai dezvoltat din lume, primele experimente facandu-se in anii ?70 si extins masiv incepand cu anul 1994. In 2005, in urma atacurilor teroriste, sistemul CCTV a fost perfectionat la cererea autoritatilor londoneze. Marea Britanie este considerata un adevarat "Big Brother", cu 500.000 de camere de filmat in Londra si peste 5 milioane de camere de filmat stradale in intregul regat. Zonele de supraveghere sunt marcate si insotite de semne care atrag atentia asupra posibilitatii de a deveni victima a infractorilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.