Ce nu au reusit Viborg sau Ferencvaros in Liga Campionilor s-a produs marti in Liga nationala de handbal feminin. Rulmentul Urban Brasov a trecut marti de Oltchim Ramnicu Valcea, scor 27-26 (16-15), in derby-ul etapei a 12-a a Ligii Nati

Ce nu au reusit Viborg sau Ferencvaros in Liga Campionilor s-a produs marti in Liga nationala de handbal feminin. Rulmentul Urban Brasov a trecut marti de Oltchim Ramnicu Valcea, scor 27-26 (16-15), in derby-ul etapei a 12-a a Ligii Nationale feminine de handbal, aceasta fiind prima infrangere a echipei lui Gheorghe Tadici dupa aproape un sezon si jumatate. Oltchim nu mai pierduse un meci in Liga Nationala din sezonul 2005-2006, cand a fost invinsa in ultima etapa de Tomis Constanta. ECHILIBRU. Rulmentul a deschis scorul prin Aneta Barcan, dar replica valcencelor a venit mediat prin reusita Stelutei Luca. In minutul 8, Woo Sun Hee a marcat pentru 7-5, iar in minutul 14 Simona Gogarla aduce Rulmentul la trei lungimi de Oltchim (10-7). Trei minute mai tarziu Steluta Luca a fost scoasa de pe teren pe brate dupa o accidentare, iar in locul ei a intrat Clara Vadineanu. In minutul 22 Ionica Munteanu a aparat o aruncare de la 7 metri executata de Maier, si dupa patru minute diferenta de pe tabela era de 4 goluri, dupa reusita extremei Woo Sun Hee, scor 16-12. Gheorghe Tadici a cerut la aceasta diferenta primul time-out al partidei, iar dupa mai putin de un minut Mariana Tarca cere la randul sau timp de odihna. Pana la finalul primului mitan valcencele reduc diferenta la un singur gol, scor 16-15. NERVI. In repriza secunda Rulmentul a aratat acelasi tonus bun si a condus partida pana spre final. La doar un minut de la startul celei de-a doua reprize, Roxana Gatzel a avut aceeasi soarta ca si colega sa Steluta Luca si a parasit terenul. Handbalistele lui Gheorghe Tadici nu au mai aratat luciditatea in joc ca in finalul primei reprize, si timp de 6 minute nu au reusit sa inscrie niciun gol. In minutul 42, Aneta Barcan a marcat pentru 22-17, aceasta fiind cea mai mare diferenta de pe tabela reusita de brasovence in meci. A urmat o revenire a valcencelor care in minutul 46 s-au apropiat la un singur gol, scor 23-22, dar egalarea a venit mai tarziu, la 25-25, in minutul 57. Finalul partidei a fost unul de foc, in care Luminita Hutupan a iesit din poarta si a incercat sa-si ajute echipa in atac, dar a fost eliminata, la fel ca si antrenorul Gheorghe Tadici, din cauza protestelor. Dupa aceasta victorie Rulmentul a trecut pe primul loc in clasamentul Ligii Nationale, cu 22 de puncte, Oltchim fiind pe locul 2, cu 20 de puncte, iar pe locul 3 este Otelul Galati cu 14 puncte.
Au marcat: Simona Gogarla (8), Aneta Barcan (6), Woo Sun Hee (4), Cristina Niculae (3), Cristina Neagu (2), Patricia Vizitiu (2), Alina Sodoroc (1), Nicoleta Gasca (1) respectiv Ramona Maier (8), Adina Meirosu (8), Valeria Bese (3), Ionela Galca (3), Steluta Luca (2), Adriana Nechita (1), Narcisa Lecusanu (1).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.