Femeile care folosesc prea mult parfum ar putea fi mai degraba bolnave decat antisociale. Cercetatorii au descoperit o asociere intre depresie si scaderea simtului olfactiv. Persoanele care sunt deprimate sufera, in acelasi timp, de o scadere a sens
Femeile care folosesc prea mult parfum ar putea fi mai degraba bolnave decat antisociale. Cercetatorii au descoperit o asociere intre depresie si scaderea simtului olfactiv. Persoanele care sunt deprimate sufera, in acelasi timp, de o scadere a sensibilitatii glandelor olfactive si compenseaza aceasta pierdere prin utilizarea unei cantitati mai mari de parfum. Cercetatorii spera sa dezvolte un „test al mirosului“ care sa ajute la diagnosticarea depresiei. Realizatorii studiului au constatat ca „depresia are radacini biologice si ar putea constitui un raspuns al sistemului imunitar la anumiti stimuli fiziologici“. Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au analizat asocierile dintre depresie si bolile autoimune precum lupus, artrita si reumatismul, insa rezultatele studiului pot fi aplicate la nivel mai larg, la populatia generala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.