Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Somes" Satu Mare, colonelul Gheorghe Stramb, explozia s-a produs la ora 02.48, la parterul unui bloc situat pe Aleea Prahovei. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, reusind sa sting
Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Somes" Satu Mare, colonelul Gheorghe Stramb, explozia s-a produs la ora 02.48, la parterul unui bloc situat pe Aleea Prahovei. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, reusind sa stinga incendiul in zece minute si sa evacueze zona. In apartamentul in care a avut loc explozia se aflau doua persoane, un barbat si o femeie, care au suferit arsuri grave, ei fiind transportati imediat la Spitalul de Urgenta Satu Mare si, ulterior, cu ajutorul unei aeronave militare, la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Cei doi sunt Robert Ianos, in varsta de 40 de ani, care a suferit arsuri pe 70% din suprafata corpului si Fechete Carolina, in varsta de 35 de ani, cu arsuri pe 25% din suprafata corpului, dar si cu arsuri ale cailor respiratorii. Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale barbatului de 40 de ani. O alta femeie, aflata intr-un apartament invecinat cu cel in care s-a produs explozia, a fost internata cu fracturi la picioare, ea aflandu-se in afara oricarui pericol. Sapte apartamente au fost avariate in urma deflagratiei, totodata fiind afectata serios si structura de rezistenta a blocului. Conform Mediafax, toate cele 20 de apartamente din bloc, din care aproximativ 12 erau locuite, au fost evacuate, iar persoanele care domiciliau aici, in jur de 30, au fost conduse la rude ori au fost preluate de Serviciul de Asistenta Sociala al Primariei Satu Mare. De asemenea, in zona a fost inchisa furnizarea gazului si a energiei electrice pentru evitarea producerii altor incidente. Prefectul judetului Satu Mare, Radu Bud, a sustinut ca blocul afectat de explozie nu trebuie demolat si ca cel tarziu astazi aproape toate familiile evacuate vor putea sa se reintoarca in locuintele lor.
Declaratii contradictorii
Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, prezent la locul unde s-a produs explozia, a declarat ca cele doua persoane aflate in apartamentul in care s-a produs deflagratia sunt oameni ai strazii, iar apartamentul era scos la vanzare. "Cei doi sunt oameni ai strazii. Apartamentul este proprietatea unei agentii imobiliare care l-a scos la vanzare. Proprietarul, un smecher care a si disparut, spune ca nu stie nimic de prezenta celor doi, insa vecinii afirma ca aici au loc frecvent chefuri cu stirea acestuia. Urmeaza sa investigam exact si sa-i tragem la raspundere", a precizat primarul Ilyes. Potrivit Mediafax, proprietarul apartamentului in care a avut loc explozia este Constantin Timciuc, consilier juridic si director al Administratiei Domeniului Public din cadrul Primariei municipiului Satu Mare. Timciuc ar fi inchiriat apartamentul agentului imobiliar Peter Tokaci. Tokaci le-a spus politistilor ca ii cunoaste pe cei doi raniti care se aflau in apartament in momentul exploziei, fiind vorba despre soferul sau si prietena acestuia, insa nu stie cum au reusit acestia sa intre in locuinta.
Inceputul acestui an a fost marcat de incidente produse de exploziile de gaze. Pe 1 ianuarie, la Medias, patru persoane au fost ranite si 14 apartamente avariate din cauza unei explozii dintr-un apartament, la teava de gaze. Doua zile mai tarziu, la Zarnesti, acoperisul unei case a sarit in aer tot din cauza acumularilor de gaze. Din fericire nu au fost victime. Pe de alta parte, tot ieri, un alt incendiu a avut loc in Centrul Istoric al Capitalei, o casa cu doua etaje fiind cuprinsa de flacari, din cauza unei tigari aprinse aruncate la intamplare. In incendiu au ars peste o tona de gunoaie depozitate de locatari la parterul imobilului, 36 de pompieri si patru autospeciale fiind folosite pentru stingerea focului. Din fericire nu s-au inregistrat victime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.