Doua dintre victimele exploziei de la Satu Mare, un barbat de 40 de ani si o femeie de 35 de ani, au fost aduse, ieri, la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala. Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Satu Ma
Doua dintre victimele exploziei de la Satu Mare, un barbat de 40 de ani si o femeie de 35 de ani, au fost aduse, ieri, la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala. Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Aurelia Vulciu, barbatul are slabe sanse de supravietuire, suferind arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului. Femeia are arsuri pe fata si gat, insa starea ei este mult mai buna. A treia victima a ramas internata in sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, avand fracturi la un picior. Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, spune ca cele doua persoane care se aflau in apartament la momentul exploziei sunt oameni ai strazii, iar spatiul era scos la vånzare.

Cei doi raniti au fost adusi la Spitalul de Chirugie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un avion militar avand la bord un echipaj SMURD. „Diagnosticul in cazul barbatului este foarte rezervat din cauza arsurilor foarte extinse. Ambii au trecut prin sala de operatie, unde li s-a facut toaleta chirurgicala primara si acum le urmarim evolutia pentru a stabili actiunile urma toare“, a declarat Sorin Stegarescu, directorul Spitalului de Chirurgie Plastica si Arsuri din Capitala. „Nu sunt zone foarte clare de arsuri profunde, ci sunt intercalate. S-au facut incizii de decompresiune la nivelul ambelor gambe si al antebratului stang pentru a evita sindromul de compartiment care se produce dupa ce arsura este circulara. Este un sindrom care ar putea fi denumit de garou, care face ca sangele sa nu mai ajunga la nivelul extremitatilor“, a explicat directorul medical al spitalului, Cristian Nitescu. Medicii spun ca in cazul barbatului este posibil sa fie luat in considerare si un eventual transplant de piele in functie de evolutia leziunilor. A treia victima a exploziei a ramas internata la Satu Mare, fiind in afara oricarui pericol. Aceasta locuia intr-un apartament vecin si a fost ranita de un perete care s-a surpat in urma deflagratiei.

Explozia, provocata de o instalatie improvizata
In urma deflagratiei de duminica seara, sapte dintre cele douazeci de apartamente au fost afectate si aproape 30 de locatari din bloc au fost evacuati. Cauza exploziei pare a fi o instalatie de incalzire pe gaz improvizata. Din cercetarile efectuate de echipele E.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.