Daca prin '90 indrazneai sa te referi la asa-zisul popor secuiesc, riscai sa fii injurat de mama de reprezentantii UDMR. In 1993, cånd am scris despre diferentele specifice dintre unguri si secui, in baza unor dovezi furnizate de oameni de cul
Daca prin '90 indrazneai sa te referi la asa-zisul popor secuiesc, riscai sa fii injurat de mama de reprezentantii UDMR. In 1993, cånd am scris despre diferentele specifice dintre unguri si secui, in baza unor dovezi furnizate de oameni de cultura din secuime, Domokos Geza, presedintele fondator al UDMR, m-a apostrofat, incercånd sa-mi atraga atentia ca stupizenia la care ma refer a fost folosita ca instrument politic pentru a invrajbi secuimea impotriva ungurimii; ca secuimea defineste, in sens istoric si geografic, acea parte a maghiarimii asezata pe fruntariile ei de rasarit pentru a o pazi de nevazutele primejdii.

Cånd la recensamåntul national din 1992 aproape 1000 de cetateni romåni s-au declarat de nationalitate secuiasca, UDMR a demarat o ancheta discreta si a descoperit ca la originea acestei sminteli stau cåtiva fruntasi ai Forumului Tinerilor Secui, o formatiune care a stat tot timpul infipta ca o sula in coasta baronilor udemeristi, påna ce acestia au reusit s-o desfiinteze. A reiesit, asa cum se intåmpla in filmele de duzina, ca secuii din UDMR erau cei mai inversunati dusmani ai ide ii ca ar reprezenta altceva, decåt cei mai adevarati maghiari din lume.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.