El si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu traficul de materiale radioactive din Romania, Ucraina, Kazahstan si Uzbekistan. "Un atac terorist al retelei Al-Queda intr-o capitala precum Londra sau Cairo ar fi un cosmar mult mai mare decat atentatele
El si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu traficul de materiale radioactive din Romania, Ucraina, Kazahstan si Uzbekistan. "Un atac terorist al retelei Al-Queda intr-o capitala precum Londra sau Cairo ar fi un cosmar mult mai mare decat atentatele de la 11 septembrie 2001", a sustinut ElBaradei intr-un interviu acordat cotidianului arab Al-Hayat, potrivit Mediafax. Directorul AIEA s-a aratat ingrijorat de informatiile referitoare la tentativele de trafic cu materiale radioactive. "In fiecare an sunt arestate sute de persoane care incearca asa ceva", a spus ElBaradei, precizand ca cele mai multe cazuri de acest fel apar in tari fost sovietice si din Europa de Est precum Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina si Romania. Serviciul Roman de Informatii a exclus posibilitatea ca Al-Queda sau conexiuni ale acesteia sa fie interesate de achizitii de material radioactiv din Romania. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.