Ultima iesire la rampa a organizatiei SoJust, prin care se cerea demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) responsabili cu organizarea concursurilor de promovare in functiile de conducere la parchete, suspectate de procurorii an
Ultima iesire la rampa a organizatiei SoJust, prin care se cerea demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) responsabili cu organizarea concursurilor de promovare in functiile de conducere la parchete, suspectate de procurorii anticoruptie a fi fost fraudate, a fost ieri contracarata de CSM.

Consiliul critica SoJust pentru actiunile de denigrare a CSM, prin interpretarea tendentioasa a legii si prezentarea trunchiata a informatiilor privind activitatea CSM. Consiliul arata ca organizatia formata doar din 21 de membri nu este reprezentativa pentru sistemul judiciar romanesc si ca "nu mai surprinde faptul ca aceste manifestari apar atunci cand membrii SoJust participa la examene pentru promovare in functii de conducere, la care obtin rezultate mediocre". "Organizatia reitereaza evenimente apreciate de catre Consiliul Superior al Magistraturii ca fiind grave si nedorite, pe care Plenul le-a blamat public, solicitand reprimarea ferma a conduitei culpabile a oricareia dintre persoanele implicate in scandalul concursului de numire in functii de conducere a procurorilor si care ar fi incalcat dispozitiile legale", se arata in comunicatul CSM. Consiliul asteapta totusi propuneri de imbunatatire a regulamentelor. La sedinta de joi a CSM va participa si seful statului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.