"Pentru finalul anului estimăm că valoarea pieței de comerț electronic cu plata online, prin card, va ajunge la 70 de milioane euro și un număr de 780.000 de tranzacții. De asemenea, ne așteptăm să crească și ponderea plăților online din piața totală de comerț electronic, de la 15-20% cat este in prezent, la 25%", a declarat directorul executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe, reiese dintr-un comunicat al companiei remis luni.
Valoarea totală a pieței de comerț electronic cu plata online, prin card, a crescut anul trecut cu 263% față de anul 2006, pană la 34,8 milioane euro, respectiv pană la un număr de 449.000 de tranzacții, se arată incomunicatul Gecad, integrator de soluții pentru comerț electronic, care deține in prezent trei soluții proprietare: ePayment, Avangate și myAvangate.
Creșterea comerțului electronic cu plată online a crescut in 2007 ca urmare a intrării pe piața comerțului electronic a unor companii mari, cu portofoliu important de clienți, alături de creșterea puternică a numărului de magazine online, potrivit Gecad.