Modul in care va evolua ancheta in cazul accidentului rutier comis in decembrie de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (foto), pe Soseaua Cotroceni, depinde in foarte mare masura de concluziile medicilor legisti din cadrul INML  privind l

Modul in care va evolua ancheta in cazul accidentului rutier comis in decembrie de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (foto), pe Soseaua Cotroceni, depinde in foarte mare masura de concluziile medicilor legisti din cadrul INML privind leziunile presupusei victime. Cazul ar putea fi inchis cu neinceperea urmaririi penale.

ASTEPTARE. Procurorii Parchetului Instantei Supreme - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica au cerut INML ca "in raport sa fie precizate leziunile corporale pe care le are presupusa victima, minora Simona Todean, modul in care acestea au fost produse, daca este posibil ca vreuna dintre leziuni sa fi fost produse ca urmare a unui accident rutier, adica prin lovire activa, precum si numarul de zile de ingrijiri medicale", ne-au informat surse judiciare precizand ca se asteapta concluziile raportului. "Expertiza a fost facuta de medicul Maria Tudor. Raportul medico-legal nu a fost inca finalizat, n-am semnat inca nici o adresa de inaintare catre Parchet, dar raportul ar trebui sa ajunga in posesia anchetatorilor pana la sfarsitul acestei saptamani", ne-a declarat ieri medicul legist Salem Abdo. Potrivit unor surse din INML, raportul legistului, inca nefinalizat, nu ar indica faptul ca minora ar fi fost lovita de o masina: "Toate semnele de pe corpul fetitei sunt minore. Avea cateva zgarieturi si vanatai, la genunchi, la cot si pe antebrat. Dar nu poate fi trasa concluzia asupra felului in care a fost produsa vanataia si nici exact ziua, intrucat echimoza isi modifica culoarea si dispare cam dupa zece zile. Nu sunt urme foarte clare care sa indice ca a fost lovita de o masina". Fetita si parintii sai au declarat anchetatorilor ca Simona Todean a cazut pe gheata. Tatal ei a refuzat testul cu detectorul de minciuni.

Fara plangerea prealabila a presupusei victime ori a parintilor ei, procurorii nu pot continua ancheta. "In cazul in care reiese cu certitudine ca accidentul s-a soldat cu victima, atunci se poate face ancheta din oficiu, dar doar pentru infractiunea de parasire a locului accidentului fara instiintarea organelor de politie. Dar si aici exista o conditie: aceea ca numarul de ingrijiri medicale sa depaseasca 10 zile", ne-au declarat ieri surse din Parchet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.