Cresterea preturilor la alimentele de baza i-a determinat pe italieni sa creeze un nou obicei: impartirea cafelei, informeaza The Telegraph. Demersul a inceput in oraselul sicilian Partinico, implica doua sau trei persoane care sorb fiecare dintr-o c
Cresterea preturilor la alimentele de baza i-a determinat pe italieni sa creeze un nou obicei: impartirea cafelei, informeaza The Telegraph. Demersul a inceput in oraselul sicilian Partinico, implica doua sau trei persoane care sorb fiecare dintr-o cescuta de espresso.

"Este sociabil si a devenit un obicei. De obicei ma duc cu un prieten caruia ii ofer o gura de cafea. Toata lumea stie ca prea multe cesti de cafea fac rau", a explicat Alberto Guercio, un client fidel al unei cafenele. Normele cer ca primul care bea sa foloseasca o parte a cestii, cea de-a doua persoana sa foloseasca cealalta parte, iar a treia poate bea de la mijloc. "Nu mai este un lucru rar sa auzi la sicilieni fraza «jumatate fiecare?»", scrie ziarul La Stampa.

Orasul Partinico are una dintre cele mai mari cote de consum de cafea pe cap de locuitor din Italia. De la introducerea monedei euro, in anul 2001, pretul unei cesti de cafea a crescut cu aproape 40 la suta, la suma de 90 de centi. Italia a fost lovita de o serie de scumpiri, iar locuitorii se pot astepta la cresterea costurilor de viata cu aproape 600 de lire sterline in acest an, potrivit grupului Codacons.

Cresterea preturilor la lapte, paine, paste si petrol a provocat mai multe greve in ultimul timp.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.