Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, de la banci comerciale, 4,78 mld. lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a platit o dobanda de 8% pe an, noul nivel al ratei de politica monetara stabilit de Consiliul de Administratie al
Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, de la banci comerciale, 4,78 mld. lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a platit o dobanda de 8% pe an, noul nivel al ratei de politica monetara stabilit de Consiliul de Administratie al bancii centrale. BNR a anuntat, la jumatatea sedintei de ieri, ca a majorat dobanda de politica monetara de la 7,5% la 8%, aratand ca exista o dinamica inalta a cererii interne, iar consumul se mentine la un nivel nesustenabil, sustinut si de intensificarea ritmului de crestere a creditului. Banca centrala a acceptat toata lichiditatea oferita de cele 14 institutii de credit participante la licitatie. La deschiderea sedintei interbancare, pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru plasamentele la o zi se plasau la 7,1% - 7,8%, iar la o saptamana la 7,3-8,06%. Dupa licitatia BNR, ratele au urcat la 7,8% - 8,2% pe an pentru ambele scadente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.