Provocat de o discutie virtuala, Ion Iliescu anunta deschiderea unei dezbateri pe bloguri despre soarta PSD.

Iliescu si-a serbat ieri ziua onomastica fara fastul de alta data. De altfel, cadourileau fost mai mult simbolice, dupa cum se vede si in fotografie

La onomastica presedintelui de onoare al PSD s-au pus bazele unei noi relansari a stingii romanesti. De data asta este vorba despre o relansare pe Internet, caci spatiul virtual este cea mai recenta pasiune a lui Ion Iliescu. Acesta si-a transformat petrecerea obisnuita de Sfintul Ion (anemica, de altfel) intr-o adevarata conferinta a bloggerilor, toti cei trei presedinti ai PSD - cel de onoare, cel in functie si cel mazilit din cauza matusii Tamara - avind jurnale virtuale. Ce-i drept, Mircea Geoana este un blogger mai lenes, fapt remarcat si de Ion Iliescu, acesta neintroducindu-l in blogroll. In schimb, presedintele sarbatorit ieri i-a adus laude lui Adrian Nastase. „M-am uitat pe blog zilele astea. Am vazut ca esti activ", i-a spus Iliescu lui Nastase, pe care l-a anuntat ca vrea sa deschida un forum unde sa dezbata problemele stingii, deoarece a remarcat ca „pustanii" care pun comentarii pe blogul sau sint interesati de acest subiect. Nastase a prins ideea din zbor, ridicind-o deja la rang de proiect si nescapind ocazia sa-i inchine o osana celui mai important Ion din PSD: „E nevoie de o intarire a stingii. Sint convins ca vom reusi un proiect de revigorare, de intarire a ceea ce inseamna, pina la urma, spectrul politic de stinga. Din acest punct de vedere, PSD va avea un rol important, iar domnul Iliescu va sti sa isi spuna cuvintul mai puternic, sper, in luna ianuarie si in continuare in viata politica romaneasca".

Atunci cind a aparut si Mircea Geoana, insotit de Titus Corlatean, Iliescu i-a adus si acestuia la cunostinta intentia de a lansa dezbaterea publica despre viitorul stingii pe blogul sau. „Eu am acum un dialog cu astia de pe blog, bloggeri, si unul m-a criticat ca am facut o referire la Galbraight. Si asta e un tip cam extremist, l-a descoperit pe Galbraight fiind prorus, prosovietic. Bine, el e in stinga americana, la fel ca si Stiglitz. Si acuma sint in dialog cu pustanii astia care sint la o stinga mai extrema. Chiar vreau sa deschid o discutie despre soarta stingii, ce este stinga in zilele noastre, cum definim stinga de astazi, tema pe care si Giddens o abordeaza in «A treia cale». Vreau sa relansez o discutie, un fel de forum acuma pe blogul asta al meu", i-a explicat bloggerul Iliescu bloggerului Geoana.

Presedintele PSD n-a dat insa semne ca ar fi interesat de subiect. In schimb, uitind ca nu mai departe de acum citeva saptamini incercase sa-l excluda pe Iliescu din PSD, Geoana a declarat, pompos, ca „ar fi o risipa si un lucru necuviincios sa nu te bazezi pe experienta lui Ion Iliescu, de departe unul dintre cei mai experimentati politicieni".

Ion Diaconescu, omagiat in scris Ion Diaconescu a fost omagiat ieri de PNT-CD. Nu la sediul partidului, asa cum se intimpla pe vremuri, ci printr-un comunicat de presa al presedintelui partidului, Marian Milut. „Domnia sa a pastrat unitatea partidului in acesti ani in care nu am fost in prima scena a politicii. Alaturi de domnia sa ne vom reintoarce in legislativul romanesc anul acesta. A fi taranist presupune sa-i semeni domnului Ion Diaconescu. Sa impartasesti aceleasi idealuri pe care domnia sa le-a urmat si le urmeaza cu fermitate si pentru care si-a sacrificat 17 ani din viata in temnitele comuniste. Sa fii cinstit si simplu", se arata in comunicatul semnat de Milut. (D.D.)