Ceremonia Globurile de Aur prevazuta duminica a fost anulata ca urmare a grevei scenaristilor, a relatat luni Los Angeles Times pe situl sau pe internet.

Laureatii recompenselor celor mai prestigioase de la Hollywood dupa Oscaruri vor fi
Ceremonia Globurile de Aur prevazuta duminica a fost anulata ca urmare a grevei scenaristilor, a relatat luni Los Angeles Times pe situl sau pe internet.

Laureatii recompenselor celor mai prestigioase de la Hollywood dupa Oscaruri vor fi anuntati in timpul unei conferinte de presa duminica seara, in locul ceremoniei, adauga ziarul american, citand un mesaj electronic al televiziunii NBC, care urma initial sa difuzeze evenimentul. Aceasta decizie, care urmeaza inca sa fie anuntata oficial de NBC si asociatia de presa straina de la Hollywood (HFPA), organizatoarea ceremoniei anuale, intervine in urma esecului negocierilor cu sindicatul scenaristilor din cinema si televiziune (Writers Guild of America, WGA). Acesta din urma a prevazut sa instaleze pichete de greva la intrarea pentru ceremonia Globurilor daca ea urmeaza sa fie teledifuzata.

Vineri, puternicul sindicat al actorilor de cinema si televiziune (Screen Actors Guild, SAG) a dat deja o alta lovitura dura ceremoniei, anuntand ca membrii sai nu vor trece peste pichetele de greva. Printre superstarurile nominalizate la Globes figureaza George Clooney, Jodie Foster, Angelina Jolie, Johnny Depp si Tom Hanks. Evenimentul Golden Globes este considerat ca anticamera Oscarurilor. El incepe sezonul de recompense la Hollywood, care culmineaza la 24 februarie cu marea seara a statuetelor aurite. Daca acest anunt este confirmat, ceremonia ar deveni ultima victima a grevei scenaristilor, inceputa la 5 noiembrie si care a provocat deja grave pagube in industria americana a audiovizualului, noteaza AFP.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.