A atins o valoare de 34,8 milioane de euroPiata romaneasca de comert electronic cu plata online prin card a crescut anul trecut cu 263% fata de 2006, atingand o valoare de 34,8 de milioane de euro si un numar de 449.000 de tranzactii, se mentioneaza
A atins o valoare de 34,8 milioane de euroPiata romaneasca de comert electronic cu plata online prin card a crescut anul trecut cu 263% fata de 2006, atingand o valoare de 34,8 de milioane de euro si un numar de 449.000 de tranzactii, se mentioneaza intr-un studiu al ePayment. Retailerii online din Romania care utilizeaza solutia ePayment au inregistrat un volum de 344.000 de tranzactii, cu o valoare totala de 29,5 milioane de euro. Anul trecut au intrat in acest sector companii cu un portofoliu important de clienti, iar numarul magazinelor online a cunoscut o crestere puternica.Firmele au descoperit oportunitatile sectorului onlinePotrivit comunicatului, cresterea concurentei pe piata, planurile de dezvoltare si schimbarea comportamentului consumatorului, care devine din ce in ce mai pretentios, au determinat companiile sa caute noi metode si canale prin care sa isi poata creste vanzarile, iar mediul online ofera oportunitati interesante.
Posibilitatea de a promova produse si de a oferi servicii cu valoare adaugata, la costuri reduse, catre un public variat dar direct interesat sau, din alt punct de vedere, posibilitatea de a dezvolta un business propriu chiar si cu investitii mai mici sunt avantaje care nu au fost ignorate de companii.
"Principala realizare in 2007 este aceea ca mediul online si-a aratat adevaratul potential. Avem clienti care au inceput sa lucreze cu noi in 2007 si care si acum inregistreaza un important procent din vanzari prin canalul online, iar strategia de dezvoltare a intregii companii este chiar dictata de oportunitatile, competitia si obiectivele online. Este loc pentru toata lumea si pentru jucatorii mari, care cauta noi metode de dezvoltare si pentru tinerii antreprenori. Atat timp cat oferi profesionalism, nu dezamagesti si ai o strategie corecta, succesul nu are cum sa nu vina", a declarat Carmen Sebe, CEO ePayment.In ultimul trimestru, pachetele turistice au fost la mare cautareUltimul trimestru a reprezentat cea mai buna perioada din 2007, astfel ca in perioada octombrie-decembrie vanzarile au fost de 9,9 milioane de euro, o contributie importanta avand-o pachetele turistice pentru perioada sarbatorilor, care s-au vandut inca din octombrie.
In ultimele doua luni ale anului trecut, valoarea tranzactiilor a depasit 6,2 milioane de euro, in crestere cu 153% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit statisticilor Gecad ePayment, in perioada sarbatorilor, romanii au cumparat in special pachete turistice, produse IT&electrocasnice, jucarii si cadouri de pe site-urile specializate, dar si produse si servicii de telecomunicatii.Anul acesta, ePayment estimeaza o dublare a pieteiAnul acesta, valoarea comertului electronic din Romania cu plata online prin card va avea o ascensiune de aproape 100% fata de 2007, pana la 70 de milioane de euro.
"In ceea ce priveste evolutia pietei in 2008, pentru finalul anului estimam o valoare totala de 70 de milioane euro si un numar de 780.000 de tranzactii. De asemenea, ne asteptam sa creasca si ponderea platilor online din piata totala de comert electronic, de la 15-20% cat este in prezent, la 25%", a mai adaugat Carmen Sebe.30% din tranzactiile prin ePayment sunt efectuate din strainatateGecad ePayment a introdus PayPal ca metoda de plata la comerciantii din sistemul ePayment pentru cei care vand sau isi doresc sa vanda in strainatate.
Acceptarea platilor prin PayPal va conduce la atragerea de noi cumparatori in magazinele online romanesti, dar si la cresterea numarului achizitiilor efectuate de acestia. "PayPal este una dintre cele mai frecvente metode de plata in multe tari. Introducerea PayPal in sistem va creste competitivitatea magazinelor online ce lucreaza cu ePayment, iar clientii acestora vor avea la dispozitie inca o modalitate comoda de a achizitiona produse si servicii de pe Internet, indiferent daca sunt in tara sau in afara acesteia", a mai spus Carmen Sebe.
In sistemul ePayment aproape 30% din numarul total de tranzactii online sunt efectuate din strainatate, iar 70% din tara. Majoritatea comenzilor din afara tarii vin din Italia, Franta si Spania, cu o pondere de 42%, 16%, respectiv 13% din numarul total al comenzilor plasate din afara Romaniei in magazinele din sistemul ePayment. "Avand in vedere ca PayPal este o metoda de plata frecvent utilizata in afara tarii, consideram ca introducerea sa ca mijloc de plata in sistemul ePayment poate duce la o crestere semnificativa a volumului tranzactiilor efectuate din afara tarii", sustine Carmen Sebe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.