Intalnirea reprezentantilor confederatiilor sindicale cu cei ai Guvernului, mediata de Traian Basescu, a inceput, ieri, la Palatul Cotroceni, partile incercand sa gaseasca o solutie la revendicarile sindicale privind amendarea Legii bugetului pe 200
Intalnirea reprezentantilor confederatiilor sindicale cu cei ai Guvernului, mediata de Traian Basescu, a inceput, ieri, la Palatul Cotroceni, partile incercand sa gaseasca o solutie la revendicarile sindicale privind amendarea Legii bugetului pe 2008 printr-o ordonanta de urgenta. Confederatiile au avertizat ca, in cazul in care cererile lor nu vor fi solutionate, urmeaza sa faca o campanie de sase luni, in care sa convinga populatia sa nu mai voteze formatiunile politice care au initiat si sustinut adoptarea bugetului de stat, „partide interesate doar de afacerile proprii“.

Din partea Executivului, la intalnire a participat ministrul muncii, Paul Pacuraru, cel al economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. La inceperea intalnirii, presedintele Basescu a declarat ca i s-a parut important ca bugetul sa fie promulgat intrucat ulterior exista posibilitati de modificare. Presedintele BNS, Dumitru Costin, a afirmat ca bugetul este ostil salariatilor si un pericol pentru sistemul public de pensii. El a declarat ca exista un risc major asupra functionarii Fondului Public de Pensii, sustinand ca „sunt elemente de comentat in zona cheltuielilor“. Presedintele a promulgat in 28 decembrie 2007 Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2007. De asemenea, in 31 decembrie 2007, seful statului a promulgat si Legea bugetului de stat pe anul 2008, desi liderii marilor centrale sindicale ii cerusera sa trimita pentru reexaminare Parlamentului, astfel incat sa fie incluse si revedincarile lor. Guvernul si sindicatele vor elabora, in decurs de o luna, o analiza a sustenabilitatii pe termen mediu si lung a sistemului public de pensii, avand in vedere legislatia actuala, si una privind piata de munca, a fost concluzia intalnirii dintre cele doua parti mediata de presedinte, transmite NewsIn. Acestea vor fi prezentate intr-o noua intalnire cu seful statului, dupa care se va decide asupra masurilor concrete ce vor fi adoptate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.