Petrecerea Revelionului in hotelurile si pensiunile din tara, dar si din strainatate a scos din buzunarele romanilor peste 50 de milioane euro, potrivit datelor comunicate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Cea mai mare parte di
Petrecerea Revelionului in hotelurile si pensiunile din tara, dar si din strainatate a scos din buzunarele romanilor peste 50 de milioane euro, potrivit datelor comunicate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Cea mai mare parte din aceasta suma a fost consumata in tara, unde cei 135.000 de turisti au cheltuit 42 milioane euro. „In turismul intern, cele mai solicitate statiuni au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 98%, dar si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare, ocupandu-se 85% din capacitatea de cazare“, au explicat reprezentantii FPTR. Totodata, hotelurile si restaurantele din orasele mari au primit aproximativ 40.000 de turisti, in timp ce pensiunile agroturistice au gazduit 12.000 de turisti. La aceste cifre se adauga aproximativ 25.000 de turisti care au petrecut sarbatorile in diferite statiuni balneoclimatice. In schimb, cele peste 20.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.