Cosmarul zapezii care a pus stapanire pe Romania in ultimele zile pare sa nu se mai termine. Mai multe zone ale tarii, printre care si Capitala, erau si ieri sub asediul nametilor. Trei curse aeriene internationale de pe aeroportul Henri Coanda, cu
Cosmarul zapezii care a pus stapanire pe Romania in ultimele zile pare sa nu se mai termine. Mai multe zone ale tarii, printre care si Capitala, erau si ieri sub asediul nametilor. Trei curse aeriene internationale de pe aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Milano, respectiv Madrid, au fost la un pas de a fi anulate. Alte zece zboruri au avut intarzieri intre o ora si trei ore. O situatie grava se inregistreaza in Giurgiu, unde mai multe drumuri si localitati sunt inca sub nameti. Drumul de acces catre doua sate, care apartin de comuna Gogosari, este blocat de patru zile. Ca sa ajunga la serviciu, oamenii merg pe jos kilometri intregi prin zapada care masoara peste un metru. In plus, elevii din opt localitati risca sa nu poata incepe scoala astazi. Vremea nefavorabila a afectat si doua scoli din comunele Barsanesti si Filipeni, judetul Bacau. Acoperisul uneia dintre ele s-a prabusit sub greutatea zapezii, iar o cladire a celeilalte a fost inundata, dupa ce tevile de apa au cedat din cauza gerului. In Dolj, o singura unitate scolara nu va incepe cursurile, deoarece drumul de acces spre institutie nu poate fi deszapezit. Mai multe localitati din sudul judetului Constanta erau ieri complet izolate, cu toate ca in judet n-a mai nins de trei zile. Singura legatura cu lumea a fost asigurata de un elicopter, care le-a dus localnicilor apa si alimente si i-a transportat pe bolnavi la spital. Aproximativ 11 localitati continuau ieri fara sa fie fara curent electric, iar noua localitati nu aveau apa potabila. Ieri, o ambulanta solicitata pentru a transporta o gravida din comuna Independenta spre Constanta a ramas blocata in fata primariei din localitate si a fost necesar ca localnicii sa o impinga pentru a-si putea continua traseul. Peste 50 de scoli din judet vor ramane inchise din cauza drumurilor blocate, care ii impiedica pe copii si profesorii navetisti sa se deplaseze. In ciuda acestor situatii, pe ultima suta de metri, reprezentantii ministerului Educatiei au anuntat, ieri, ca toate scolile isi vor deschide portile cu o singura exceptie, in Dolj.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.