Familiile celor doua romance omorate intr-un hotel din Roma de catre compatriotul lor, Marian Negoita, sustin ca nu stiau ca fiicele lor practicau prostitutia, ci ca erau menajere in hotelul unde au fost ucise. Sora uneia dintre victime, Alina Clara, spune ca aceasta nu putea vorbi la telefon cu familia din tara decat sub supravegherea lui Negoita. Cu trei luni inainte de a fi ucisa, Alina a incercat sa il paraseasca pe Negoita, dar a renuntat in urma amenintarilor proferate de acesta, inclusiv la adresa parintilor sai. Impreuna cu cealalta victima, Negoita avea o fetita in varsta de trei ani.

Declaratiile membrilor familiilor celor doua tinere ucise de romanul Marian Negoita in hotelul Mille din Roma erau convinse ca marian urma sa se casatoreasca cu propria fiica. Nicolae Bulai, tatal Alinei Clara, tanara care ar fi implinit in august anul acesta 20 de ani, ne-a declarat ca, din cate i-a spus fata sa, lucra ca menajera intr-un hotel. „Se impacau bine, asa ne zicea... Ca e prietenul ei, imi zicea „tata socrule“ atunci cand ne suna, ca ne suna si el din cand in cand. Nu ne trimiteau bani, dar, in urma cu cateva luni, Marian ne- a cerut adresa, ca zicea ca vrea sa ne trimita un pachet, dar fara sa stie Alina, zicea ca vrea sa ne faca o surpriza. In ultima vreme nu ne prea mai sunau, dar ultima data cand ne-a sunat (Marian), ne-a amenintat ca ne alearga prin curte ca pe niste sobolani“.

Alinei ii era frica de 'iubitul sau>>
Evenimentele ulterioare dovedesc faptul ca Alina a incercat sa isi protejeze familia, refuzånd sa ii dea lui Negoita adresa parintilor sai. Aceasta a aflat-o de la tatal Alinei, sub pretextul ca vrea sa trimita un in tara un pachet, fara stirea Alinei. „Surpriza“ promisa nu a ajuns niciodata in tara. Sora Alinei, Simona, care vorbea mai des cu cei doi, ne-a declarat ca Marian refuza de fiecare data sa ii spuna numarul de telefon al surorii sale invocand diverse pretexte, sau schimband, pur si simplu, vorba. Pentru a vorbi cu Alina, Simona era nevoita sa dea un „bip“ pe telefonul lui Negoita, care telefona inapoi. „Niciodata nu am putut vorbi cu sora mea fara sa fie si Marian de fata, voia sa stie tot ce vorbim. Era si foarte gelos, tin minte ca, odata, i-am spus Alinei ca intreaba baietii din sat ce mai face, cum o duce. Marian, care asculta ce vorbeam, s-a suparat foarte tare, i-a luat telefonul si ne-a interzis sa mai vorbim despre baieti“.

In urma cu trei luni, Alina a incercat sa se desparta de Marian Negoita, dar, se pare ca a renuntat, in urma amenintarilor proferate de acesta.