Evaluarile externe apartinand agentiilor independente de profil au concluzionat ca tezele unice, criteriu de intrare in liceu, au reprezentat cea mai mare frauda posibila din istoria invatamantului romanesc. Acestea cer demiterea ministrului educati
Evaluarile externe apartinand agentiilor independente de profil au concluzionat ca tezele unice, criteriu de intrare in liceu, au reprezentat cea mai mare frauda posibila din istoria invatamantului romanesc. Acestea cer demiterea ministrului educatiei si revenirea la examene.

Pe timpul vacantei de iarna, agentiile externe de evaluare nu au stat cu mainile in san si au analizat modul cum au fost organizate primele teze cu subiect unic de la clasele a VII-a si a VIII-a, precum si rezultatele obtinute de candidati la principalele discipline. „Datele statistice comparative, calculate dupa comunicatele ministerului, demonstreaza falsitatea rezultatelor tezelor unice de la clasa a VIII-a. Astfel, la Geografie, 24% dintre elevi au luat nota 10 (in lipsa datelor pe transe de note putem presupune ca peste 70% dintre elevi au luat note intre 8 si 10). La Matematica, 35% dintre elevi au luat note intre 8 si 10 (13.312 elevi obtinand nota 10, in conditiile in care notele la matematica, in practica scolara, sunt destul de mici). La Limba Romana, 28% dintre elevi au obtinut note intre 8 si 10, iar la Limba materna, 50% dintre acestia au avut aceleasi perform ante“, se arata intr-o scrisoare deschisa, transmisa primului-ministru Calin Popescu Tariceanu, semnata de catre Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei (AEACE). In sprijinirea acestor afirmatii stau insesi forumurile Ministerului Educatiei, ale principalelor institutii de presa care abunda in declaratii ale elevilor, profesorilor si parintilor referitoare „la modul rusinos in care au fost aranjate tezele unice, astfel incat fiecare scoala sa aiba rezultate cat mai bune, chiar daca nemeritate“.

'Nu exista un catalog oficial al tezelor unice'
Proportiile fraudei pot lua o mai mare amploare, deoarece nu exista documente care sa ateste notarea si corectitudinea trecerii mediilor obtinute la lucrari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.