Conducerea Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative a cheltuit 10.000 de euro pentru o intalnire de lucru in exoticele insule Bali, din Oceanul Indian. Vizita in „tarile calde“ a
Conducerea Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative a cheltuit 10.000 de euro pentru o intalnire de lucru in exoticele insule Bali, din Oceanul Indian. Vizita in „tarile calde“ a avut loc la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut si din componenta delegatiei au facut parte procurorul Irinel Paun, adjunctul acestuia, Ionel Georgescu, seful Biroului Relatii Internationale, Florin Stoleru, si contabilul-sef al DGA, Otilia Beatrice Marinescu.

Deplasarea pe bani publici intr-una dintre cele mai exotice zone de pe mapamond din bugetul institutiei aflate in subordinea Ministerului Internelor a avut loc in perioada 21-24 octombrie 2006, la o reuniune a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, ce s-a desfasurat in Indonezia, mai exact in insulele Bali. Astfel, conducerea DGA a precizat, pentru „Gardianul“, in urma unei solicitari facute in baza Legii 54/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, ca delegatia, compusa din Irinel Paun, Ionel Georgescu, Florin Stoleru si Otilia Beatrice Marinescu, a plecat din Bucuresti pe data de 19 octombrie, imbarcandu-se intr-o aeronava care s-a deplasat pe ruta Bucuresti-Amsterdam-Singapore-Bali, ajungand la destinatie pe data de 20 octombrie. Delegatia a revenit pe acelasi traseu, cu plecare din Bali in ziua de 25 octombrie si cu sorirea la Bucuresti la data de 26 octombrie.

Avion, cazare si masa
Cheltuielile privind aceasta deplasare s-au ridicat, pentru cele patru persoane, la aproximativ 10.000 de euro, dupa cum urmeaza: diurna, care a inclus si masa, s-a ridicat la 38 de dolari pe zi de persoana, ceea ce inseamna 1.064 de dolari pentru cele patru zile, insumand 25,7 milioane de lei vechi. La acesti bani se mai adauga cazarea, insemnand cate 95 de dolari pe zi de persoana, ceea ce, inmultit cu cinci nopti, duc cheltuielile cu cazarea la 1.900 de dolari, echivalentul a 45,9 milioane de lei vechi. Transportul cu avionul, tur-retur, a costat bugetul Directiei Generale Anticoruptie cate 58,3 milioane de lei vechi pentru fiecare dintre cele patru persoane care au alcatuit delegatia, ajungandu-se la suma de peste 233,1 milioane de lei vechi. Adunate, toate aceste cheltuieli au „usurat“ bugetul DGA de suma de 305 milioane de lei vechi, ceea ce, la cursul de schimb leu-euro din luna octombrie, echivala cu aproximativ 10.000 de euro.
Acest film este un pamflet Contabilul-sef, traducator
Referitor la scopul acestei deplasari, conducerea DGA sustine ca „prezenta la acest eveniment a fost folosita ca o oportunitate de catre directorul general Irinel Paun si de catre directorul general adjunct Ionel Georgescu, ambii numiti in functii in luna aprilie 2007, pentru crearea contactelor cu omologii din tarile partenere“. Cat priveste prezenta in delegatie a inspectorului principal Florin Stoleru, seful Biroului Relatii Internationale, respectiv a inspectorului Otilia Marinescu, contabilul-sef al DGA, procurorul Irinel Paun sustine ca aceasta a fost necesara pentru „asigurarea asistentei necesare pentru fiecare dintre cei doi directori sub aspectul translatiei pe parcursul sesiunilor, cat si a discutiilor cu partenerii straini, in conditiile in care s-au folosit limbile de circulatie internationala engleza, franceza si germana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.