Sase detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani au sapat un tunel lung de noua metri pentru a evada din inchisoare, dupa modelul vazut in serialul de televiziune Prison Break. Conducerea penitenciarului a refuzat sa faca publice numele c
Sase detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani au sapat un tunel lung de noua metri pentru a evada din inchisoare, dupa modelul vazut in serialul de televiziune Prison Break. Conducerea penitenciarului a refuzat sa faca publice numele celor sase detinuti, despre care s-a spus doar ca au pedepse mari de executat. Acestia intentionau sa isi petreaca primele zile ale noului an in libertate.

Modelul de evadare prezentat in serialul de televiziune Prison Break (film care s-a bucurat de o audienta extrem de ridicata) si-a gasit adepti si in randul detinutilor din Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani. Sase detinuti care aveau de executat ani grei de inchisoare s-au gandit ca ar putea sapa si ei un tunel prin care sa evadeze. Dupa sase zile de sapaturi, in care au folosit pe post de lopeti bucati din platbanda de la paturi, detinutii au avansat noua metri. Insa, in noaptea de joi spre vineri, acestia au fost descoperiti.

Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani, Ionel Cel-Mare, a declarat ca cei sase detinuti s-au apucat de sapaturi pe 29 decembrie, sperand ca in perioada sarbatorilor perchezitiile urm au sa fie mai rare. „Pentru tentativa de evadare au folosit platbanda (banda de otel-n.r.) de la paturile metalice din camera, din care si-au confectionat unelte cu care au sapat tunelul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.