IANUARIE. Regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor normale, exceptand Dobrogea si cea mai mare parte a Moldovei si Munteniei, unde aceste valori vor putea fi depÇŽsite. |n zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea dep
IANUARIE. Regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor normale, exceptand Dobrogea si cea mai mare parte a Moldovei si Munteniei, unde aceste valori vor putea fi depÇŽsite. |n zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depÇŽsi 10ËšC in sudul si estul teritoriului. |n centrul si nordul tÇŽrii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -20ËšC. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -4ËšC si 6ËšC, iar ale celor minime intre -14ËšC si -4ËšC. Precipitatiile vor avea tendinta spre excedent in jumÇŽtatea de nord a tÇŽrii, iar in rest vor fi in general normale. Ninsorile pot fi asociate si cu intensificÇŽri de vant. Vor fi conditii de ceatÇŽ cu depunere de chiciurÇŽ si de producere a poleiului.


FEBRUARIE. Regimul termic se va situa in jurul valorilor normale, exceptand regiunile din estul si sud-estul tÇŽrii, unde aceste valori vor putea fi depÇŽsite. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depÇŽsi 15ËšC in sudul si estul teritoriului. In centrul si nordul tÇŽrii, temperaturile minime pot cobori sub -20ËšC. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -1ËšC si 8ËšC, iar ale celor minime intre -11ËšC si -1ËšC. CantitÇŽtile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand vestul si centrul tÇŽrii, unde aceste valori pot fi depÇŽsite. Pe parcursul lunii pot fi ninsori si intensificÇŽri de vant. Vor fi conditii de ceatÇŽ cu depunere de chiciurÇŽ si de producere a poleiului.


MARTIE. Temperaturile medii vor fi in general apropiate de valorile normale, exceptand regiunile din sud-vestul tÇŽrii, unde va fi mai rece decat in mod obisnuit. Se asteaptÇŽ atat zile care vor prezenta caracteristici de iarnÇŽ, cat si zile frumoase, de primÇŽvarÇŽ. Valorile termice pot atinge 20-22ËšC in sudul tÇŽrii spre sfarsitul lunii. |n noptile cele mai reci sunt posibile valori care pot sÇŽ scadÇŽ sub - 10ËšC in depresiunile din centrul si nordul tÇŽrii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 6 si 16ËšC, iar ale celor minime intre -5 si 4ËšC. CantitÇŽtile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tÇŽrii. La inceputul lunii vor mai fi posibile ninsori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.