Cvasinecunoscuti pina la „Prison Break", actorii Wentworth Miller, Dominic Purcell sau Amaury Nolasco au devenit peste noapte vedete.

Detinatori ai unor roluri episodice in seriale tv dintre care cele mai cunoscute publicului roman sint „ER" - „Spitalul de urgenta", „Buffy, spaima vampirilor", „CSI" si „Lege si ordine", sau cu aparitii secundare in filme precum ,,Mission Impossible II", ,,Transformers" sau ,,Blade: Trinity" - Wentworth Miller, Dominic Purcell, Robin Tunney sau Amaury Nolasco (foto) n-au rupt gura tirgului. ,,Prison Break", serialul adus in exclusivitate pe DVD in Romania de Cotidianul, le-a adus insa celebritatea si milioane de fani in lumea intreaga si le-a deschis portile spre Hollywood.

Pina sa devina Michael Scofield din ,,Prison Break", tinarul englez crescut in unul dintre cele mai dure cartiere ale New Yorkului - Brooklyn -, Wentworth Miller avusese parte doar de roluri neinsemnate: o aparitie in „Buffy", una in „E.R.", citeva scene in serialul produs de Hallmark, ,,Dinotopia", si un personaj secundar in filmul „Culoarea minciunii". Aventurile sale din ,,Prison Break" aveau sa-i aduca o nominalizare la Globurile de Aur in 2006, pentru cea mai buna interpretare intr-un serial de televiziune.

Un alt englez crescut departe de casa, Dominic Purcell - Lincoln Burrows in ,,Prison Break" - devenise vedeta de televiziune in Australia, atunci cind a trecut Oceanul, spre L.A. Sansa ii surisese: cistigase la loteria vizelor. Cea mai sonora aparitie pe marile ecrane: in ,,Mission Impossible II", alaturi de Tom Cruise, si in ,,Blade: Trinity", cu Wesley Snipes. In rest, doar seriale tv. Anul trecut avea sa-i aduca si primul premiu pentru prestatia sa din ,,Prison Break": cel mai bun actor din partea Institutului de Film australian. Mult mai titrata decit cei doi, Robin Tunney, alias Veronica Donovan, strinsese pina la debutul din 2005 in ,,Prison Break" 33 de roluri in diverse seriale de televiziune. Totusi, cele mai importante succese le-a inregistrat pentru rolurile sale de pe marile ecrane: pentru cel din „Niagara, Niagara", Tunney a luat, in 1997, un premiu la Mostra de la Venetia, iar pentru cel din „Clubul vrajitoarelor" a primit in acelasi an un trofeu in cadrul Galei MTV Movie Awards. In 2006, Robin Tunney a jucat alaturi de Adrien Brody si de Ben Affleck in „Hollywoodland".

Cel mai mult de pe urma celebritatii oferite de rolul din „Prison Break" a avut pina acum de profitat Amaury Nolasco, interpretul lui Fernando Sucre. Inclus in 2004 de revista „USA Today" intr-o lista de 26 de vedete demne de urmarit alaturi de Justin Timberlake, Ashton Kutcher, Josh Harnett, Nolasco a prins anul trecut un rol in „Transformers", iar anul acesta va aparea alaturi de Keanu Reeves in „Paznicul de noapte".

Cotidianul reia colectia „Prison Break" vineri, 11 ianuarie, cu un DVD adus in exclusivitate ce include episoadele 7-8 ale serialului, la pretul special de 12,9 lei.