Face demersuri sa obtina "vocea" celebrei Dalida, a fost distribuit "din oficiu" intr-un musical, si-a construit o casa in afara Bucurestiului. Toate acestea i se intampla lui Claudiu Mirica, dupa ce s-a lepadat de "hainele de vedeta". 
Face demersuri sa obtina "vocea" celebrei Dalida, a fost distribuit "din oficiu" intr-un musical, si-a construit o casa in afara Bucurestiului. Toate acestea i se intampla lui Claudiu Mirica, dupa ce s-a lepadat de "hainele de vedeta".  a€  Jurnalul National: Ce inseamna Claudiu Mirica pentru muzica romaneasca usoara sau mai putin usoara? Claudiu Mirica: Am ajuns in istoria muzicii lejere romanesti prin faptul ca, in urma cu zece ani, am cantat cu celebra formatie Mondial, la revenirea sa. Apoi am devenit un "personaj MTV" prin Stigma. Acum insa, de cand sunt solo, ma simt ca la debut. Am lipsit doi ani, dupa decesul parintilor mei, timp in care nu am mai vrut sa cant. M-am izolat si am produs - pentru altii - cateva albume.   Nostalgic a€  Te-ai redescoperit in due­te virtuale? Am descoperit muzica veche pe dis­curi de vinil, in copilarie. Acum vreo doi ani mi-a venit ideea de a rea­liza un show numit "NostalChic", in care sa cant piese vechi, insa pro­iec­tul nu se potrivea cu ceea ce can­tam pe atunci. Am revenit la idee si am ales, de pe discurile parintilor mei, cateva dintre cele mai frumoase pie­se vechi. Spre exemplu, "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", a Margaretei Pas­laru, piesa pe care o cantam prin casa pe cand aveam vreo 5 ani. Acum fac demersuri pentru a inre­gis­tra o piesa folosind vocea celebrei Da­lida: "Je suis malade". Albumul meu - "Retro" - va fi, de fapt, un oma­giu adus parintilor mei. Dar este si o alternativa la mizeria cu pre­tentii culturale promovata de media.   a€  Ce vise ti s-au implinit in ul­timii cinci ani? Primul ar fi ca m-am indragostit, dupa ani in sir, cand credeam ca voi muri singur. Al doilea: am vazut Parisul. Un alt vis mare a fost ca am inregistrat un duet - fie el chiar virtual - cu Margareta Paslaru. A, si ar mai fi unul: in curand, voi ter­mina lucrarile la noua mea casa, din afara Bucurestiului.   Mai matur a€  Am auzit ca ai primit o oferta sa joci intr-un musical... Dupa filmarile clipului "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", Adrian Be­rinde, regizorul - care este si un bun prieten al meu - mi-a spus ca am primit, "din oficiu", un rol. El in­ten­tio­neaza sa puna in scena un musical despre Cristian Vasile, compozitorul celebrei "Zaraza". A ajuns legenda rivalitatea dintre acesta si Teodor Zavaidoc, cel care ar fi angajat un criminal pentru a-i ucide "muza". Se pare ca frumoasa tiganca Zaraza a fost omorata in fata CEC-ului. a€  Cand te uiti in oglinda, ce vezi?  Sunt mai putin superficial, mai matur. M-am lepadat de hainele de "vedeta", dar nu am ramas gol. Am multe de spus, de povestit, de cantat. Cine are urechi fine, ma va auzi! dana.andronie@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.