An de an, Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii 'Al.I. Cuza>> din Iasi i s-a micsorat numarul de locuri pentru admiterea din anul I, deoarece a scazut tot mai mult interesul tinerilor pentru aceasta specialitate. Pentru a-i atrage, rect
An de an, Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii 'Al.I. Cuza>> din Iasi i s-a micsorat numarul de locuri pentru admiterea din anul I, deoarece a scazut tot mai mult interesul tinerilor pentru aceasta specialitate. Pentru a-i atrage, rectoratul a decis angajarea de profesori de la universitatile occidentale.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a avertizat recent Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) sa nu depaseasca cifra de scolarizare de anul trecut. Cu toate acestea, conducerea UAIC a decis sa conteste acest ordin si va solicita minimum 400 de locuri in plus. Masura pare ciudata, in conditiile in care mai peste tot scade dramatic numarul studentilor si zeci de facultati din Romania sunt nevoite sa-si inchida portile. „In 2007 am primit cu 300 de locuri mai putin decat acum un an-doi. In loc de 3.300 am primit putin peste 2.900 si dupa ce i-am dat in judecata, am castigat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.