Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat de ziua sa onomastica, pe care o petrece la biroul senatorial din strada Atena, ca isi doreste ca PSD "sa se trezeaza" dupa perioada "oarecum confuza" prin care a trecut.
<

 Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat de ziua sa onomastica, pe care o petrece la biroul senatorial din strada Atena, ca isi doreste ca PSD "sa se trezeaza" dupa perioada "oarecum confuza" prin care a trecut.

"Sunt framantari in toate partidele si pe mine ma intereseaza soarta PSD: in ce masura va reusi in acest an sa se trezeasca, cum se spune. A cam navigat in ape cam tulburi in ultimii trei ani de zile. Este ultimul an al unei perioade electorale, sper sa fie un moment de trezire din aceasta perioada, oarecum confuza", a aratat Iliescu, opinand ca alegerile care urmeaza trebuie sa fie "un stimul" pentru PSD.

"Nu-i un an usor 2008, pentru ca va fi un an de confruntari politice, de alegeri locale, alegeri parlamentare, aceasta va introduce o nota de tensiune fireasca. Pe de alta parte, sunt toate aceste tensiuni institutionale care afecteaza intreaga societate si nu sunt premise, tinand seama de precedente, ca sa se atenueze", a mai spus Iliescu.

El a aratat, totodata, ca si-ar dori ca in PSD sa se declanseze o discutie de fond, reala, "nu ciondaneli si tot felul de sageti prin presa", pentru ca "asta nu ajuta pe nimeni".

"O analiza de fond se impune. Daca va fi Congres, nu are importanta. Va fi un Consiliu National. Ca va fi si Congres, asta e alta treaba. Dar e nevoie de o analiza si o clarificare de fond, pentru ca partidul sa devina mai credibil", a afirmat Iliescu.

El a aratat ca si Adrian Nastase, si Mircea Geoana sunt utili si trebuie sa colaboreze in procesul de "reconstructie si de clarificare" prin care trece PSD.

Intrebat daca vede un PSD cu Adrian Nastase si cu Mircea Geoana, Iliescu a raspuns:  "Cu Adrian Nastase, cu Mircea Geoana...Cu toata lumea...toti pot fi utili intr-un asemena proces de reconstructie si de clarificare. Conceptul de colaborare e complex, poate sa fie o colaborare constructiva, poate sa fie o confruntare de idei".

Iliescu a mai spus ca primul telefon de felicitare, luni, l-a primit de la primarul Caracalului, care este primar social-democrat.

El a mai aratat ca prima parte a zilei de luni si-o va petrece la biroul sau din strada Atena, urmand ca seara sa o petreaca impreuna cu sotia sa, Nina.

"Nina ma asteapa acasa, cu tort, dar noi suntem mai prudenti cu dulciurile", a spus Iliescu.

El a mai spus ca, deocamdata, nu a primit felicitari din partea presedintelui Traian Basescu.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.