IBM a anuntat deschiderea pe piata romaneasca a Centrului sau Global de Distributie Servicii (Global Delivery Center - GDC).
Inaugurarea la Bucuresti a centrului este o componenta-cheie a strategiei IBM de a deveni o companie integrata global, permitand clientilor sa valorifice talentul si capabilitatile existente la nivel global in vederea obtinerii unei cresteri profitabile.
Centrul ofera servicii de dezvoltare, aplicatii multilingve si servicii de mentenanta, aplicatii unor clienti precum BMW, Intermarket Bank, Panasonic, BNP Paribas si Agentia Nationala de Cadastru - pentru a nominaliza doar cativa dintre acestia.
La inaugurarea Centrului Global de Distributie Servicii a participat presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. "Inaugurarea in Bucuresti a Centrului Global de Distributie Servicii reprezinta o materializare a eforturilor permanente ale IBM in a aborda oportunitatile oferite de pietele emergente, cum este cea din Romania. Existenta unui rezervor de talente, competentele tehnice si politicile economice favorabile de afaceri califica Romania ca fiind un loc ideal pentru compania IBM in oferirea unui portofoliu larg de servicii clientilor globali si locali, sprijinindu-i astfel in obtinerea cresterii si eficientei economice", a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania.
Sustinand angajamentul la nivel global al IBM de a furniza servicii de calitate, Centrul Global de Distributie Servicii din Bucuresti a fost apreciat de Institutul de Inginerie Software Carnegie Mellon® (Software Engineering Institute - SEI) primind certificarea Capability Maturity Model Nivelul 3, una dintre cele mai importante certificari in domeniu in regiune. Aceasta certificare confirma nivelul inalt calitativ al tuturor proiectelor IBM, proiecte care utilizeaza procese standard definite si care sunt subiectul unor imbunatatiri continue.
IBM a fost nominalizat in Top10 Employer of Choice in Romania, si este singura companie care a urcat 10 locuri in doar un an, potrivit unui studiu efectuat de Daedalus Consulting. Expansiunea operatiunilor de distributie IBM la nivel global faciliteaza dezvoltarea tehnologiei informatiei si a serviciilor in Romania prin intermediul metodologiei avansate si a celor mai bune practici, si promoveaza dezvoltarea talentelor locale pentru livrarea acestor servicii.
De asemenea, IBM colaboreaza activ cu universitati renumite din Romania precum Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea "Transilvania" din Brasov, Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea "┼×tefan cel Mare" din Suceava si altele. "Investitia in Centrul Global de Distributie Servicii din Romania este o parte esentiala a strategiei IBM de a deveni o afacere integrata global. Lucrand dincolo de granite suntem capabili sa identificam cele mai bune talente din lume pentru a pune in practica inovatia si a servi setul de clienti globali. Centrul nostru din Bucuresti este un exemplu de integrare, oferind servicii bazate pe combinarea unor capabilitati unice cu tehnologie de varf, instrumente si procese standardizate", a spus Michael Dietz, Vice President, Global Delivery Center Eastern Europe.