Scuderia Ferrari, campioana mondiala in 2007 la piloti si la constructori, si-a prezentat, duminica, la sediul de la Maranello, noul monopost pentru sezonul 2008, numit F2008, informeaza AFP. Este vorba de cea de-a 54-a versiune a monopostului "calut
Scuderia Ferrari, campioana mondiala in 2007 la piloti si la constructori, si-a prezentat, duminica, la sediul de la Maranello, noul monopost pentru sezonul 2008, numit F2008, informeaza AFP. Este vorba de cea de-a 54-a versiune a monopostului "calutului cabrat", al carui nume de cod este "659". NOUTATI. Principala noutate a F2008 este amplasarea unui sistem electronic de control (SECU), toate monoposturile trebuind sa fie echipate cu acest sistem din sezonul viitor. Printre alte elemente care trebuie schimbate la nivelul regulamentului figureaza cutiile de viteza, care vor trebui utilizate timp de patru Grand Prix-uri, precum si alte echipamente de securitate, in special castile purtate de piloti. Au fost retrase mai multe elemente care ajutau la conducere, intre care sistemele de control al tractiunii si demarajul electronic asistat. Toate aceste modificari au fost facute pentru o crestere a greutatii noului monopost, chiar daca acesta va arata altfel la primul Grand Prix al sezonului, la 16 martie, in Australia (Melbourne). Finlandezul Kimi Raikkonen, campion mondial en titre, care va efectua primele tururi de pista cu F2008 incepand de luni, pe circuitul de la Fiorano, crede ca va avea nevoie de putin timp pentru a se adapta noului monopost. "Exista numeroase inovatii, mai ales renuntarea la sistemul de control al tractiunii. Va fi mult mai greu pe timp de ploaie", a precizat pilotul finlandez. La randul sau, brazilianul Felipe Massa s-a declarat entuziasmat de noul monopost: "Nu am copii, dar, pentru echipa, este ca nasterea unui nou copil. Este o zi speciala. De acum trebuie sa muncim mai mult pentru a ne asigura ca acest copil creste si devine cat mai rapid". "Tot sezonul 2008 se va invarti in jurul acestui copil. Sper ca ne va oferi mijloacele de a creste", a spus Massa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.