In primul rind, La multi ani, cu ocazia faptului ca ne intilnim pentru prima oara pe anul acesta! In al doilea rind, nu stiu de ce, ma simt obligata sa va zic ceva de programul de Revelion.

Asadar, pe cine credeti ca am vazut in costum popular, dindu-si in stamba, pe TVR 1? Pe Petre Roman, pe Ludovic Orban si pe… pe… George Pruteanu. Roman nu m-a uimit cine stie ce. Dupa ce ne-a dansat la PRO TV, era cumva firesc sa ne traga si o cintare. Nici Orban nu m-a mirat, insa nu m-as fi asteptat la asa ceva de la un personaj conservator si sever cum e Pruteanu. Rezulta ca 2008 a inceput, pentru unii, sub semnul disperarii. Copiii din canale n-au avut ce minca, iar Pruteanu n-a avut incotro… N-a avut incotro si a ales maimutareala absentei din viata publica, din ultima vreme. Pe pariu ca n-o sa mai treaca prea mult timp pina o sa ne dea voie sa-i spunem „mouse" soricelului de computer?

Inca ceva, legat, de data asta, de repertoriul „folcloristilor" despre care vorbeam mai sus.

N-am auzit ce au cintat Roman si Pruteanu, dar am retinut niste versuri din cintarea lui Orban: „Vai, tu, mindro, cum te-as bate/ Dar mi-s miinile legate/ Cu fir de matase neagra/ Nu te pot bate de draga". Hmm… Am impresia ca organizatiile, asociatiile, comitetele si comitiile feministe au dormit in noaptea dintre 2007 si 2008 si au scapat din vedere manifestarea artistica a domnului ministru. Si ca nu s-au scuturat bine de somn nici pina azi. Cind se vor trezi insa, cu siguranta isi vor sufleca minecile si se vor apuca de Orban.

Care va fi nevoit sa lamureasca instigarea la violenta din versurile cu pricina. Uite de-aia e mai usor, citeodata, sa le raspunzi copiilor la intrebari din categoria „De ce zboara avionul?". Sau sa le explici ziaristilor de ce nu zboara avionul. De pe Otopeni si Baneasa.