Soferii care blocheaza circulatia mijloacelor de transport in comun se vor alege cu dosar penal si risca sa ajunga chiar si la inchisoare.

Liniile troleibuzelor 61, 62 si 66 din Bucuresti au fost blocate in weekend de mai multe autoturisme parcate pe traseele acestora. „S-au intocmit 13 dosare de incepere a urmaririi penale. Soferii acestor masini risca inchisoare intre trei luni pina la doi ani daca vor fi gasiti vinovati. In plus, alti 1.060 de soferi au fost amendati din cauza ca au parcat neregulamentar, iar alte 1.700 de masini parcate neregulamentar au fost filmate. Recomandam tuturor sa-si lase masinile acasa in aceasta perioada", a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei. Politistii avertizeaza ca, pentru fluidizarea circulatiei, conducatorii auto au obligatia sa nu opreasca ori sa stationeze pe banda 1 sau pe banda a 2-a, pe traseele pe care se deplaseaza mijloacele de transport public.

Pe de alta parte, soferii se pling ca nu au unde sa stationeze, pe motiv ca parcarile sint in nameti. „Cantitatea de zapada depusa in Bucuresti in urma precipitatiilor din 3 ianuarie este estimata la peste 100 de milioane de metri cubi, volum imposibil de transferat in afara orasului. O asemenea operatiune ar injumatati bugetele primariilor de sector. Doar din marile intersectii, de pe bulevardele principale si arterele de legatura se va ridica zapada", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Edilii Capitalei recunosc ca nu fac fata deszapezirii, asa ca au apelat la firmele de constructii care detin utilaje de deszapezire. Astfel, daca pe marile bulevarde trebuie sa ai lanturi pentru a putea circula sau pneuri de iarna, pe strazile secundare nu se poate circula mai deloc.

Si accesul ambulantelor in cartierele marginase ale Capitalei, pe alei si pe strazile secundare continua sa fie aproape imposibil, echipajele de pe salvari fiind nevoite sa care bolnavii cu targa, pe jos, prin zapada, pina la masinile lasate pe strazile principale. Nu numai zapada risca sa blocheze drumurile, ci si gunoaiele care, in unele cartiere, nu au fost ridicate de doua saptamini. In sectorul 5, mormanele de gunoi au depasit deja inaltimea stratului de zapada.