Bradul Millennium, din Piata Unirii din Capitala va fi dezasamblat, incepand
de astazi, timp de aproximativ doua saptamani, o echipa de 36 de muncitori demontand aceasta constructie de 76 de metri inaltime si de 290 de tone greutate. In
Bradul Millennium, din Piata Unirii din Capitala va fi dezasamblat, incepand
de astazi, timp de aproximativ doua saptamani, o echipa de 36 de muncitori demontand aceasta constructie de 76 de metri inaltime si de 290 de tone greutate. Instalatia de lumini cu care a fost impodobit bradul a fost alcatuita din 2,4 milioane de beculete sustinute de un cablu cu o lungime totala de 28 de kilometri si 144 de panouri de lumini. Proiectul Bradului de Craciun a fost realizat de Millennium Bank in parteneriat cu Primaria Capitalei.
La sfarsitul anului trecut, site-ul de mediu green-report.ro a informat ca Bradul Millenium din Piata Unirii produce, in perioada 1 decembrie 2007- ianuarie 2008, peste 111 tone de bioxid de carbon (CO2), cantitate pe care o masina normala o produce parcurgand 646.000 kilometri. Intr-o singura zi, pe durata functionarii, bradul consuma 3,92 MWh. In cele 37 de zile de functionare, bradul consuma 145,04 MWh, la care, adaugand o ora de functionare in plus in fiecare zi de weekend (sambata si duminica programul a fost intre 18.00 si 2.00), se obtine un consum de 151,76 de MWh. Conform datelor furnizate de SC Electrica Muntenia Sud privind eticheta energiei electrice (737 g/kWh), pentru producerea a 151 de MWh sunt eliminate 111,84 tone de CO2.
"In primavara anului 2008, Banca Millennium va demara un proiect de natura ecologica pentru a compensa emisiile de carbon determinate de energia consumata pentru iluminarea Bradului din Piata Unirii. Proiectul presupune plantarea unui numar de brazi ce urmeaza a fi estimat in functie de consumul de energie al Bradului de Craciun", au declarat reprezentantii Millennium Bank. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.