Ministerul Sanatatii a emis recomandari despre cum sa trecem cu bine peste iarna.

Peste 50.000 de romani ar putea deveni urgente medicale la nivel national din cauza inrautatirii vremii, potrivit datelor raportate comandamentului Ministe
Ministerul Sanatatii a emis recomandari despre cum sa trecem cu bine peste iarna.

Peste 50.000 de romani ar putea deveni urgente medicale la nivel national din cauza inrautatirii vremii, potrivit datelor raportate comandamentului Ministerului Sanatatii de autoritatile de sanatate pu-blica, majoritatea fiind virstnici, bolnavi dializati, gravide, copii si bolnavi cronici. Specialistii Ministerului Sanatatii Publice recomanda evitarea deplasarii in spatii deschise si a expunerii la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este indicata folosirea mijloacelor de protectie adecvate (caciuli, manusi).

Medicii spun ca, in aceasta perioada, trebuie consumate alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice.

In cazul copiilor se impune o atentie speciala, medicii atragind atentia ca trebuie evitate situatiile in care cei mici sint lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate si, de asemenea, transporturile pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator sint nerecoman-dabile.

Expunerea prelungita a extremitatilor la temperaturi scazute poate duce la producerea degeraturilor. In acest caz este de evitat automedicatia si este recomandata consultarea unui medic. Ministerul Sanatatii mai recomanda incalzirea corespunzatoare a locuintelor si a spatiilor inchise de locuit si evitarea utilizarii instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.