Romanii care au reusit sa se intoarca din vacanta de cosmar petrecuta in Bulgaria isi povestesc peripetiile. Chiar daca preturile sunt mai mici, nesimtirea autoritatilor si coruptia din politia bulgara ii fac pe cei mai multi sa regrete economiile f
Romanii care au reusit sa se intoarca din vacanta de cosmar petrecuta in Bulgaria isi povestesc peripetiile. Chiar daca preturile sunt mai mici, nesimtirea autoritatilor si coruptia din politia bulgara ii fac pe cei mai multi sa regrete economiile facute atunci cand au decis sa-si petreaca Revelionul la Varna. Criza din aceasta iarna era de asteptat, dat fiind comportamentul de zi cu zi al autoritatilor de la sud de Dunare. Poate aceasta este si una dintre explicatiile problemelor cu care se confrunta industria hoteliera de la Nisipurile de Aur, in ciuda investitiilor germane si a facilitatilor create de guvernul bulgar. Iata povestea pe care ne-a scris-o Alex Mihai, o turista “convinsa” de frumusetea meleagurilor bulgaresti:

“Am plecat din Varna putin dupa ora 14. Hotelieri nu au anuntat nici un turist ca autoritatile emisesera codul galben, asa ca am pornit la drum, nestiind ce avea sa urmeze.Tot sejurul a fost cald, in jur de 4-5 grade, iar cand am plecat din Varna ploua. Peste cativa kilometri insa ploaia s-a transformat in ninsoare si a inceput sa bata vantul. Cand am intrat pe autostrada, vizibilitatea era foarte scazuta, van tul vajaia pe langa masina de ti se zbarlea parul de pe ceafa, iar fulgii zburau din toate partile. Treceam pe langa masini oprite pe marginea drumului. Cateva masini erau rasturnate in sant iar viscolul mai avea putin si le acoperea
Nu mai aveam decat 70 de km pana la granita cu Romania cand am vazut flash-urile masinilor din sensul opus, care ne faceau semne disperate sa ne intoarcem. Drumul era blocat de tiruri deraiate. Ne-am adapostit la un motel in Razgrad, aflat la marginea drumului, care nu mai fusese locuit de ceva vreme si care nu avea incalzire centralizata, unde am ramas timp de doua zile. Am dormit imbracati, exact asa cum am ajuns, caci nu stiai unde e mai frig, in camera sau afara si ne-am acoperit cu mai multe paturi.
Cu toate astea, noi ne putem numara printre norocosii care au avut un pat, mancare si acoperis deaspura capului. Alti romani si-au petrecut cele doua nopti de cosmar intr-o benzinarie la 2 km de Razgrad. Au dormit zgribuliti in autocare, si-au facut cafea la un fierbator vechi si au stat la cozi interminabile ca sa foloseasca toaleta.

Militienii bulgari nu stiu nicio limba straina


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.