Rezultatele studiului Advance, publicate in revista The Lancet, demonstreaza eficienta unui nou tratament, care scade considerabil mortalitatea provocata de complicatiile diabetului de tip 2.

Studiul a fost realizat pe o durata de patru a
Rezultatele studiului Advance, publicate in revista The Lancet, demonstreaza eficienta unui nou tratament, care scade considerabil mortalitatea provocata de complicatiile diabetului de tip 2.

Studiul a fost realizat pe o durata de patru ani si jumatate, pe un lot de 11.140 de persoane cu diabet de tip 2, din peste 20 de tari. El a demonstrat ca asocierea dintre doua medicamente hipotensive are efecte remarcabile asupra pacientilor. Este vorba despre asocierea medicamentelor indapamid si perindopril, care contribuie considerabil la scaderea tensiunii arteriale. Aceasta asociere a permis reducerea cu 18% a deceselor provocate de accidentele cardiovasculare, diminuarea cu 20% a problemelor renale si scaderea cu 14% a incidentei mortalitatii totale. Noul tratament, "care se adauga protocolului terapeutic obisnuit", face ca doar un bolnav din 66 sa moara prematur ca urmare a complicatiilor diabetului. Profesorul Michel Marre, diabetolog la Spitalul Bichat, care prezenta recent acest tratament in revista ParisMatch, subliniaza ca noua asociere de medicamente este insotita foarte rar de efecte secundare si atunci sunt sub forma de tuse sau de vertije usoare.


ANALIZE. In aproximativ 90% dintre cazuri, diabetul de tip 2 este dignosticat fara manifestari specifice, cu ocazia analizelor anuale. Este forma cea mai frecventa, diagnosticul fiind pus prin analiza sangelui care indica nivelul glicemiei. Problema principala in cazul bolnavilor de diabet de tip 2 este limitarea complicatiilor, in special a celor renale si cardiovasculare. Or, noul tratament are avantajul ca tinteste tocmai in directia diminuarii riscurilor provocate de complicatiile diabetului de tip 2.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.