In aceasta saptamana, in zona tarii noastre, campul de presiune la nivelul solului va creste, iar masa de aer va deveni din ce in ce mai stabila pe verticala. Ca urmare, precipitatiile ce se vor inregistra vor fi pe arii din ce in ce mai restranse si
In aceasta saptamana, in zona tarii noastre, campul de presiune la nivelul solului va creste, iar masa de aer va deveni din ce in ce mai stabila pe verticala. Ca urmare, precipitatiile ce se vor inregistra vor fi pe arii din ce in ce mai restranse si in general slabe cantitativ. Treptat, locul acestora va fi luat de ceata, care in zonele joase va putea persista. O atentie deosebita trebuie sa fie acordata si poleiului, deoarece in zonele in care precipitatiile vor fi mixte va avea o probabilitate mare de formare. (meteorolog Meda Georgescu)   BUCURESTI Azi (luni): Cerul va fi temporar noros, iar in primele ore ale zilei vor mai fi conditii de ninsoare slaba. Maine (marti): Cerul va fi mai mult noros si trecator vor fi conditii de fulguiala. Vantul va sufla in general slab. Maxima: 0°C, iar minima: - 7°C. Poimaine (miercuri): Cerul va fi temporar noros si, indeosebi dimineata si noaptea, se va semnala ceata. Maxima: 0°C, iar minima: - 7°C.   La munte Azi (luni): Cerul va fi temporar noros si va ninge local in prima parte a zilei in Carpatii Orientali, iar spre seara si noaptea, pe arii restranse, in Carpatii Occidentali. Vantul va prezenta intensificari sustinute. Maine (marti): Cerul va fi mai mult noros. Pe arii restranse va ninge slab, indeosebi in Carpatii Meridionali. Poimaine (miercuri): Cerul va fi temporar noros. Local, mai ales pe vai si in depresiuni, va fi ceata, posibil persistenta, asociata cu depunere de chiciura.   Drumetii - Cabana Valea Draganului-Cabana Vladeasa Durata: 4 1/2 h Traseul porneste de la Cabana Valea Draganului, dupa ce a trecut de case trece podul si se indreapta spre Valea Visagului. Trece si podul peste Visag, si din curtea scolii incepe sa urce piezis in padure, pana la culme, unde intalnim un drum larg, pe care pornim la dreapta si pe care ajungem pana la creasta si la un izvor. Aici il parasim si continuam drumul pe deasupra izvorului. Poteca ne scote pe Dealul Mancii, si peste putin timp pe creasta principala a Muntilor Vladeasa. Urmeaza Saua Bogdanesei, sub care se intinde Poiana Banisorul. Dupa Banisorul, drumul devine monoton, si dupa ce paraseste definitiv creasta coboara usor in Poiana Franturi, unde se afla si Cabana Vladeasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.