Presedintele Frantei a inceput sa-si piarda din popularitate, scrie publicatia Le Parisien. Potrivit unui sondaj de opinie citat de Le Parisien, cota de incredere a lui Nicolas Sarkozy a scazut sub pragul de 50%, pentru prima data de la alegerea sa c
Presedintele Frantei a inceput sa-si piarda din popularitate, scrie publicatia Le Parisien. Potrivit unui sondaj de opinie citat de Le Parisien, cota de incredere a lui Nicolas Sarkozy a scazut sub pragul de 50%, pentru prima data de la alegerea sa ca sef al statului, la 6 mai 2007.

Astfel, in Sarkozy si-au exprimat increderea doar 48% dintre francezi, fata de 55% in decembrie. Numarul francezilor care nu au inceredere in presedintele lor a crescut la 45%, fata de 38% in urma cu o luna, iar sapte la suta dintre persoanele interogate au refuzat sa se pronunte. Le Parisien sustine ca unul dintre motivele pentru care Sarkozy a inceput sa-si piarda din credibilitate are legatura cu vizita, considerata controversata de presa din Hexagon, a liderului libian Muammar Kadhafi la Paris. Potrivit publicatiei, francezii au fost deranjati si de incertitudinile privind puterea de cumparare, precum si de mediatizarea excesiva a vietii personale a presedintelui.


O ZI MARE. Sarkozy va avea ocazia maine sa-i impace pe sceptici. El va sustine o conferinta de presa in care va aborda toate subiectele fierbinti ale momentului - puterea de cumparare, piata muncii, negocierile sociale, ipoteza unei remanieri ministeriale si celebra "notare" a membrilor Guvernului, alegerile municipale si cantonale din 9 si 16 martie. Pe agenda lui Sarkozy se afla si subiecte mai picante, cum ar fi calatoriile pe care le-a efectuat alaturi de iubita sa, Carla Bruni. De altfel, zvonurile ca Sarko si Carla s-ar putea casatori curand au inceput sa apara tot mai mult in presa franceza. Publicatia Journal de Dimanche scria ieri ca mariajul celor doi va avea loc la 8 sau 9 februarie. Biroul de presa de la Palatul Elysee a refuzat sa comenteze informatiile, precizeaza Journal de Dimance, citat de Reuters.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.