Starea de tensiune cauzata de conditiile meteorologice i-a determinat pe unii romani sa-si piara cumpatul. Consulul Romaniei la Sofia, Silviu Catana, a declarat, ieri, ca un roman a refuzat joi seara sa prezinte la granita actele de identitate polit
Starea de tensiune cauzata de conditiile meteorologice i-a determinat pe unii romani sa-si piara cumpatul. Consulul Romaniei la Sofia, Silviu Catana, a declarat, ieri, ca un roman a refuzat joi seara sa prezinte la granita actele de identitate politistilor bulgari. In urma conflictului iscat, romanul a intrat in vizorul justitiei bulgare.

Afaceri pe spatele romånilor
Silviu Catana a precizat ca situatia este una de criza din cauza conditiilor meteorologice, dar si relativ confuza, deoarece pe de-o parte turistii romani se plang ca bulgarii profita de situatia lor si le vand totul la suprapret, iar pe de alta parte tocmai localnicii bulgari au fost cei care i-au adapostit pe turistii ramasi inzapeziti. Zapada cazuta in Bulgaria incepand de miercuri a format nameti de pana la trei metri paralizand circulatia. Autoritatile au extins ieri la regiunea Dobrici (nord-est) starea de urgenta decretata cu o zi in urma in regiunea Ruse, de la granita cu Romania. Armata a intervenit pentru a furniza produse alimentare in mai multe localitati izol ate, potrivit presei bulgare. Capitala, Sofia, nu este nici ea scutita de intemperii. Mercurul termometrelor a coborat ieri pana la minus 19 grade, iar sase cartiere au ramas fara caldura inca de joi, in urma unei defectiuni. Caderile de zapada au provocat moartea unui barbat in varsta de 65 de ani in districtul Kardjali si a unei femei de 82 de ani la Sumen. O alta persoana, care suferea de insuficienta renala, a decedat din cauza intarzierii - provocate de intemperii - a masinii cu care se deplasa spitalul din Ruse, a anuntat postul national de radio.

Romanul retinut la Ruse se intorcea din Grecia, avand in microbuz noua turisti


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.