Scaderea neobisnuita a temperaturii saptamana aceasta in Miami a provocat un fenomen surprinzator in parcurile din jurul orasului: o "ploaie" de iguane a cazut din copaci, pentru ca micutele animale paralizasera din cauza frigului, relateaza AFP. In
Scaderea neobisnuita a temperaturii saptamana aceasta in Miami a provocat un fenomen surprinzator in parcurile din jurul orasului: o "ploaie" de iguane a cazut din copaci, pentru ca micutele animale paralizasera din cauza frigului, relateaza AFP. In parcurile Bill Baggs si Crandon, trecatorii au vazut socati cum reptilele cadeau la pamant, ca moarte. Agenti municipali le-au strans si depus la soare, pentru a se incalzi. Iguana tropicala este o reptila cu sange rece care are nevoie de temperaturi de peste 23 grade Celsius, dar miercuri si joi temperaturile au coborat la 4 sau 5 grade in unele zone din Florida. "In conditiile unor temperaturi sub 15 grade Celsius, iguanele incep sa nu se mai poata misca, iar daca temperatura scade sub 5 grade, paralizeaza", a explicat Perran Ross, de la Universitatea din Florida. Astfel, corpul iguanelor paralizeaza, doar inima continua sa bata. Atunci incep sa cada din copacii in care se refugiaza. "Unele mor, altele reusesc sa se incalzeasca, daca stau la soare", a spus Ross.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.