Regizor Asociatia Nationala a Criticilor de Film din SUA a desemnat filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", drept cel mai bun film strain, in cadrul premiilor anuale ale asociatiei. Primul lungmetraj romanesc care a castigat a
Regizor Asociatia Nationala a Criticilor de Film din SUA a desemnat filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", drept cel mai bun film strain, in cadrul premiilor anuale ale asociatiei. Primul lungmetraj romanesc care a castigat anul trecut trofeul suprem la Festivalul de la Cannes, Palme da€™Or, a fost urmat in top de productiile "Diving Bell" si "Persepolis", de Julian Schnabel. Premiile au fost decernate in urma optiunilor exprimate de cei 41 de critici, membri ai National Society of Film Critics. Pelicula lui Mungiu este nominalizata la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film intr-o limba straina si este si propunerea Romaniei de anul acesta la Oscarul pentru film strain. Pentru succesul sau incontestabil, Jurnalul National il declara pe Cristian Mungiu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.