EXPULZARE. Iranul a confirmat ieri o stire data publicitatii de agentia germana de presa DPA, conform careia un diplomat al Berlinului a fost expulzat din Teheran pentru "activitati nediplomatice". Ministerul iranian de Externe nu a oferit alte informatii. Sambata, DPA afirma ca un diplomat german a fost somat sa paraseasca Iranul, posibil ca o masura de retorsiune fata de expulzarea unui diplomat iranian din Germania, in iulie anul trecut.


VIZE. Ministrul bulgar de Externe, Ivaylo Kalfin, a discutat cu omologul sau american posibilitatea ridicarii vizelor pentru cetatenii bulgari. Kalfin a avut deja o intrevedere cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, despre anularea regimului de vize impus bulgarilor. Potrivit ministrului Kalfin, exista o serie de cerinte tehnice, intre care introducerea datelor biometrice in documentele de identitate, pe care Bulgaria trebuie sa le indeplineasca inainte ca vizele sa fie eliminate.


BUSH PROMITE. George W. Bush (foto) a declarat, intr-un interviu pentru postul public de televiziune din Israel, ca Statele Unite vor sustine Israelul "fara rezerve" in cazul in care ar fi atacat de Iran. In interviul acordat in exclusivitate, Bush a mai spus ca amenintarile presedintelui iranian ar trebui luate in serios.


AL-QAIDA PE MOBIL. Mai multe mesaje video inregistrate de liderii Al-Qaida, Osama Ben Laden si Ayman al-Zawahiri, pot fi descarcate in telefoanele mobile, a anuntat reteaua terorista, citate de Associated Press si preluate de Rompres. Incercand sa-si extinda influenta in lume, Al-Qaida a pus la dispozitia doritorilor de telefoane mobile personalizate opt inregistrari video, printre care si un recent omagiu adus fostului lider al Al-Qaida din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, ucis de fortele americane in iunie 2006.


PREZIDENTIALE AMERICANE. Republicanul Mitt Romney a castigat sambata consultarile din campania din Wyoming, dupa infrangerea suferita joi la primele alegeri din Iowa, si cu trei zile inainte de scrutinul din New Hampshire. Tot sambata, Hillary Clinton a trecut la atac, pentru a incerca sa-l devanseze pe rivalul sau, Barack Obama, care a obtinut prima sa victorie in Iowa. Obama "ar putea avea un bun inceput cu el insusi", a spus ironic Hillary in dezbaterea cruciala organizata cu trei zile inainte de a doua consultare electorala, din New Hampshire.


GRECIA. Un puternic seism a zguduit ieri dimineata sudul Greciei, informeaza BBC. Potrivit Institutului Geodinamic al Observatorului din Atena, cutremurul, care a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, s-a produs in Peloponezia, la ora locala 07:14 si a avut epicentrul la circa 120 de kilometri de Atena. Politia a anuntat ca seismul nu a provocat victime si nici pagube materiale.