Autoritatile de la Chisinau continua expulzarile de preoti romani de pe teritoriul moldovean, numarul acestora ridicandu-se acum la patru parohi plus o calugarita. Expulzarea prelatilor i-a scos in strada pe enoriasi care vor sa organizeze un 'drum
Autoritatile de la Chisinau continua expulzarile de preoti romani de pe teritoriul moldovean, numarul acestora ridicandu-se acum la patru parohi plus o calugarita. Expulzarea prelatilor i-a scos in strada pe enoriasi care vor sa organizeze un 'drum al crucii>> pentru a protesta impotriva deciziei luate de autoritatile din Moldova.

Expulzarea preotilor romani din satul Manta si Vadul-lui-Isac a scos ieri in strada circa 400 de enoriasi care au protestat, cerand autoritatilor moldovene sa anuleze aceasta masura. Enoriasii nu sunt de acord cu decizia autoritatilor de la Chisinau care, la sfarsitul anului trecut, i-a acuzat pe ierarhi ca ar fi incalcat regimul de sedere pe teritoriul moldovean si ca nu detin permis de munca, eliberat de autoritatile centrale, pentru a putea lucra ca preoti in parohii din Republica Moldova. Credinciosii din satul Vadul-lui-Isac vor sa blocheze traseul Cahul-Giurgiulesti, in semn de protest pentru expulzarea preotului lor. De asemenea, in satul Manta, primarul Ion Neagu a declarat si el ca enoriasii vor organiza un Drum al Crucii de la Giurgiulesti pana la Cahul „care se doreste a fi un raspun s crestin si pasnic la intentiile autoritatilor din Moldova de a dispersa lumea in doua tabere“. Primarul considera ca masurile luate impotriva celor doi preoti reprezinta o incercare de atragere a enoriasilor de partea Mitropoliei Chisinaului si a intregii Moldove, in defavoarea Mitropoliei Basarabiei. Neagu a mai spus ca, oricum, credinciosii din cele doua sate nu-si doresc alti parohi.

Prigonirea parohilor romani
La randul lor, cei doi preoti au contestat la Curtea de Apel, verdictul instantei din Cahul, care a decis ca sederea lor in aceasta tara a incalcat prevederi din legislatia muncii si migratiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.