Libraria "Romulus Guga" din Targu Mures, amplasata in centrul orasului, a fost inchisa, angajatii au fost disponibilizati, iar cartile se vor intoarce la edituri. Motivul: actualul proprietar a decis sa inchirieze spatiul unei banci. Libraria consti
Libraria "Romulus Guga" din Targu Mures, amplasata in centrul orasului, a fost inchisa, angajatii au fost disponibilizati, iar cartile se vor intoarce la edituri. Motivul: actualul proprietar a decis sa inchirieze spatiul unei banci. Libraria constituia un punct de atractie pentru cititorii mureseni si un loc ales deseori pentru lansari de carte. Directorul Centrului de librarii Mures, Mihai Popa, a spus ca se va incerca mutarea vanzarii de carte la Libraria Universitatii, singura care a mai ramas deschisa in centrul orasului si printre putinele din municipiu. "Nici un alt spatiu nu-i va putea lua locul acestei librarii pentru ca orice alta librarie s-ar infiinta, ea n-ar mai avea in memoria ei istoria culturala pe care o are libraria 'Romulus Guga', asta in varianta optimista ca se va gasi un astfel de loc", a declarat scriitorul Nicolae Baciut. Nici cititorii nu sunt de acord cu desfiintarea librariei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.