Meteorologii prognozeaza ca, in urmatoarele 12 ore, in tara va fi vreme rece, cu lapovita si ninsoare, existand in mare parte a tarii conditii de formare a poleiului, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In Bu
Meteorologii prognozeaza ca, in urmatoarele 12 ore, in tara va fi vreme rece, cu lapovita si ninsoare, existand in mare parte a tarii conditii de formare a poleiului, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In Bucuresti, duminica a inceput din nou sa ninga, dupa ce in urma cu trei zile zapada cazuta a atins aproximativ 40 de centimetri, blocand circulatia.

In Dobrogea izolat va ninge, temperaturi fiind intre minus 1si minus 2 grade Celsius, in timp ce in Muntenia temperaturile maxime vor fi de minus 6 grade, iar local va ninge.

Si in Oltenia se anunta local ninsoare, iar temperaturile vor fi de -7 grade.

In Banat, se anunta ploaie, lapovita si ninsoare, cu conditii de formare a poleiului, iar temperaturile vor fi de pana la -5 grade.

In Crisana, temperatura maxima va fi de - 4 grade Celsius, anuntandu-se lapovita, ploaie si ninsoare, precum si conditii de polei.

In Transilvania, temperaturile vor cobori pana la - 8 grade Celsius, iar izolat va fi lapovita si conditii de polei.

In Maramures, temperaturile vor fi de - 4 grade Celsiu, fiind anuntate lapovita, ploaie si ninsoare, precum si conditii de formare a poleiului, in timp ce in Moldova, temperaturile vor cobori pana la -5 grade Celsius, iar izolat va ninge.
 Comentariul specialistului
In urmatoarele zile, vremea se va ameliora: valorile termice vor fi in crestere usoara si treptata, apropiindu-se de normele climatice ale acestei perioade calendaristice, cu maxime cuprinse intre -6°C si 4°C si minime situate intre -10°C si 0°C. Vor fi sisteme noroase succesive, care vor traversa tara ajungandu-se unele pe altele. Dinamica acestora va fi destul de rapida, astfel incat trecator va ninge slab in toate regiunile, iar in vestul tarii sunt posibile precipitatii mixte si polei. (meteorolog Doina Marasoiu)   BUCURESTI Azi (duminica): Temperatura va creste usor. Cer noros, trecator va ninge. Maxima: - 4 °C, iar minima: - 8°C. Maine (luni): Cerul va fi noros, favorabil ninsorii slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: - 1°C, iar minima: - 7°C. Poimaine (marti): Cerul va fi mai mult noros si trecator va ninge. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 0°C, iar minima: - 4°C.   La munte Azi (duminica): Vremea se mentine rece, cu cer noros. Pe arii relativ extinse va ninge, iar cantitatile de apa vor depasi 10... 15 l/mp in masivele din vestul tarii. Vantul va prezenta intensificari la altitudini mari. Maine (luni): Cerul va fi noros, va ninge local in Carpatii Occidentali, unde izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate si pe arii restranse in rest. Poimaine (marti): Cerul va fi noros si pe arii relativ extinse va ninge, fiind posibile cantitati mai insemnate. Vantul va prezenta unele intensificari mai ales pe creste. Pe vai si in depresiuni vor fi ceata si chiciura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.