Primaria Bucuresti va concura cu orasele New York si Las Vegas pentru a organiza meciul pentru titlu mondial dintre romanul Adrian Diaconu si americanul Chad Dowson.

Facut KO de zapada cazuta zilele trecute, Adriean Videanu spera sa-si
Primaria Bucuresti va concura cu orasele New York si Las Vegas pentru a organiza meciul pentru titlu mondial dintre romanul Adrian Diaconu si americanul Chad Dowson.

Facut KO de zapada cazuta zilele trecute, Adriean Videanu spera sa-si refaca imaginea prin organizarea galei de box care va avea ca meci central lupta pentru titlul mondial al semigreilor dintre romanul Adrian Diaconu si americanul Chad Dowson. Bucurestiul are sanse minime de a cistiga licitatia dat fiind ca orasele concurente sint Las Vegasul si New Yorkul, iar sala de sport multifunctionala promisa de edilul Capitalei in campania electorala exista ca si acum patru ani in stadiul de proiect. Potrivit declaratiilor facute vineri, pentru NewsIn, de primarul general Videanu, daca Bucurestiul va cistiga organizarea evenimentului, meciul va avea loc in luna martie, la Sala Polivalenta.

"Sint mai mult decit bucuros ca domnul Videanu s-a decis sa vina alaturi de noi pentru organizarea acestui eveniment. Dar pina sa avem acest meci la Bucuresti este o cale foarte lunga. Deocamdata se depun ofertele, apoi se va face o licitatie, iar cine vine cu cele mai bune conditii cistiga. Ca sa va dati seama in ce s-a bagat domnul Videanu, ca sa spun asa, va anunt doi dintre promotorii care sint interesati de organizarea acestei gale: Don King, pentru New York, si Gary Show, pentru Las Vegas", a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. Presedintele FRB a anuntat ca licitatia trebuie sa se desfasoare pe 7 ianuarie, dar a marturisit ca incearca sa faca demersuri pe linga WBC ca data sa fie devansata.

Pugilistul roman Adrian Diaconu va boxa pentru titlul mondial al versiunii WBC impotriva campionului mondial Chad Dawson. Meciul ar fi trebuit sa se desfasoare in septembrie, dar a fost aminat dupa ce Diaconu s-a accidentat la mina dreapta, in timpul unui antrenament desfasurat chiar inaintea conferintei de promovare a meciului. Americanul Chad Dawson (1,90 cm si 25 de ani), neinvins pina in prezent la profesionisti, s-a nascut la Hartsville, in SUA, si are resedinta stabilita la New Haven, Connecticut. Americanul este antrenat de Floyd Mayweather Sr, tatal cunoscutului campion mondial Floyd Mayweather. Adrian Diaconu a devenit challengerul obligatoriu al campionului Chad Dawson in urma victoriei obtinute in luna mai in fata americanului Rico Hoye, intr-un meci de baraj in care invinsul a fost trimis la podea dupa numai trei reprize.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.