Adriean Videanu a incercat zadarnic sa ascunda faptul ca, in momentul in care Bucurestiul era coplesit de nameti, el era plecat in strainatate. Cotidianul a aflat ca primarul Capitalei a sosit in tara joi seara, la ora 23.05, cu o cursa Lufthansa de
Adriean Videanu a incercat zadarnic sa ascunda faptul ca, in momentul in care Bucurestiul era coplesit de nameti, el era plecat in strainatate. Cotidianul a aflat ca primarul Capitalei a sosit in tara joi seara, la ora 23.05, cu o cursa Lufthansa de la Frankfurt.

Primarul general Adriean Videanu a coordonat prin telefon din strainatate operatiunile de deszapezire din Bucuresti desfasurate pina joi seara. Asta desi, in interventiile sale la citeva televiziuni, Videanu a creat impresia ca se afla pe strada, in mijlocul evenimentelor. Mai mult, sefa sa de cabinet, Narcisa Iorga, cea care a raspuns pe tot parcursul zilei la telefonul redirectionat al primarului general, a negat ca primarul general ar fi plecat in strainatate, sustinind ferm ca acesta se afla in jurul amiezii "pe teren, in sectorul 5" si ca nu putea fi contactat. Numai ca in sectorul 5 nu l-a vazut nimeni. De altfel, Videanu nu a fost zarit joi de nici unul dintre primarii de sector ai Bucurestiului si nici de viceprimarul general Razvan Murgeanu. Nici acasa nu era joi seara, in jurul orei 22.00. Vila din zona Aviatiei era scufundata in bezna. Singura persoana care a recunoscut ca acesta se afla in strainatate a fost mama primarului general, Alexandrina Videanu.

Cotidianul a reusit sa ia legatura cu primarul general joi seara, in jurul orei 23.45, iar citeva minute mai tirziu, aveam sa discutam cu acesta, la Primaria Capitalei, cu putin inaintea sedintei comandamentului de deszapezire, programata pentru vineri noaptea la ora 1.00.

Adriean Videanu nu a dorit sa comenteze faptul ca nu a putut fi gasit de nimeni pe durata intregii zile: "Am avut o problema personala despre care nu vreau sa vorbesc" - a fost singura explicatie pe care ne-a oferit-o. In cursul zilei de vineri, Adrian Videanu a acceptat sa ne acorde un interviu, dar s-a razgindit cind a constatat ca intrebarile vizau lamurirea absentei sale misterioase.

Cotidianul a aflat de la autoritatile aeroportuare ca Adriean Videanu a fost, totusi, plecat din tara si a revenit in Bucuresti joi seara, la ora 23.05, venind de la Frankfurt cu un avion al companiei Lufthansa, purtind indicativul LH 3416. Potrivit surselor, primarul venea din Dubai, cu escala la Frankfurt. Contactat ulterior, Adriean Videanu a refuzat sa comenteze oficial aceasta informatie.

Vanghelie era plecat si el in strainatate Si primarii sectoarelor 4 si 5 au fost absenti de la marea deszapezire, fapt pe care insa nu l-au negat. Adrian Inimaroiu si Marian Vanghelie au fost plecati din Bucuresti pina vineri dimineata. Adrian Inimaroiu si-a petrecut primele zile din an la munte, iar Vanghelie a ales sa plece din tara. Cei doi si-au delegat viceprimarii sa conduca comandamentele de deszapezire. (A.E.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.