Managerul nationalei de rugby a demisionat din cauza persoanelor slab pregatite de la federatie.

„Nu mai sint managerul echipei nationale a Romaniei. Am demisionat din functie pentru ca sint multi oameni incompetenti acolo si nu vreau sa lucrez cu ei. Nu are rost sa spun mai multe, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni. Imi pare rau ca renunt, lucrurile se intimplasera in bine, dar nu toata lumea se misca in aceeasi directie", a declarat Tudor Constantin pentru MEDIAFAX.

Intrebat daca demisia sa are legatura cu numirea directorului de rugby, Ellis Meachen, managerul reprezentativei de rugby a Romaniei a raspuns: „Nu, nici vorba, din contra. Aducerea lui Ellis este cel mai bun lucru care se putea intimpla echipei nationale. Il cunosc si sint absolut sigur ca va schima foarte mult, in bine, jocul echipei. In ultimul timp, baietii s-au pregatit bine, iar la Montauban am pierdut intr-o zi in care ni s-au intimplat toate relele din lume. Am jucat in 13 jucatori si din acel moment ghinioanele s-au tinut lant".

Constantin a fost numit in functie, alaturi de ceilalti membri ai staffului tehnic, la inceputul lunii octombrie, dupa incheierea Cupei Mondiale din 2007, o data cu expirarea contractelor tehnicienilor francezi. Constantin este singurul jucator care a evoluat in Noua Zeelanda, la formatia Kia-Toa. A fost component al lotului national de seniori in perioada 1992-2002, pentru care a jucat 18 meciuri si a purtat banderola de capitan la Cupa Mondiala din anul 1999. Ca jucator a activat la Gloria Bucuresti, Steaua, Dinamo, Tarbes, Racing Club de France, Bordeaux Begles si la Grivita. Timp de doi ani, 2006-2007, Tudor Constantin a fost presedintele sectiei de rugby a clubului Dinamo, campioana en titre a Romaniei.