Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) precizeaza ca termenul a fost decalat, printr-un ordin, pentru unitatile din categoriile: centru de prelucrare a laptelui, ambarcatiune de pescuit, punct de debarcare,
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) precizeaza ca termenul a fost decalat, printr-un ordin, pentru unitatile din categoriile: centru de prelucrare a laptelui, ambarcatiune de pescuit, punct de debarcare, magazin de desfacere peste, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor; centru de extractie, colectare miere si alte produse apicole, stupina, magazin de desfacere a mierii de albine si a altor produse apicole. Pentru toate celelalte unitati de productie inscrierea este deja obligatorie.
"Am prelungit derogarea pana la 1 ianuarie 2009, iar aceasta este singura modificare adusa ordinului, restul prevederilor au ramas la fel. Decizia de a prelungi termenul a fost luata si pentru ca am avut o discutie cu domnul Ciolos (n.r. - Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii), iar Ministerul Agriculturii vrea sa faca acea directie de inregistrare a produselor traditionale, si asta o sa ne ajute si pe noi pentru ca o sa ne dea si noua o evidenta a produselor traditionale", a declarat presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.